Πέμπτη 28 Αυγούστου, Βάσεις 2014: Η ανακοίνωση

Την Πέμπτη 28 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., δίνοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων.

Οι υψηλές επιδόσεις των υποψηφίων, θα φέρουν σύμφωνα με τους ειδικούς, άνοδο στις βάσεις εισαγωγής των υψηλόβαθμων δημοφιλών σχολών.

Πιο συγκεκριμένα αναμένεται αύξηση στις βάσεις των
Πολυτεχνικών Σχολών, της Ιατρικής, των Οικονομικών, της Ψυχολογίας, της Νομικής και των Ξένων Φιλολογιών, ιδιαιτέρως δημοφιλών σχολών και τμημάτων.

Μεγαλύτερη δυσκολία στην εισαγωγή τους θα αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι της τεχνολογικής κατεύθυνσης 2, καθώς η αύξηση των αριστούχων στη συγκεκριμένη κατεύθυνση ανήλθε σε 53,2% σε ετήσια βάση, με την θετική να ακολουθεί κατά πόδας με αύξηση 50,4%.
Στην τεχνολογική κατεύθυνση 1, μια όχι και τόσο δημοφιλή κατεύθυνση, με μόλις 939 συνολικά υποψηφίους, το ποσοστό των αριστούχων αυξήθηκε κατά 39,6%.
Στη Θετική Κατεύθυνση, οι υποψήφιοι που έγραψαν από 18 και πάνω έφτασαν τους 2.791, όταν πέρσι ήταν μόλις 1.384. Αν θεωρήσει κανείς ως δεδομένο ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των αριστούχων σε αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζεται προς την Ιατρική, η οποία διαθέτει 550 θέσεις φέτος στις τρεις σχολές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη, είναι λογικό αρκετοί να βρεθούν εκτός.
Μόνο οι υποψήφιοι που έγραψαν 19-20 ξεπερνούν κατά 100 τις διαθέσιμες θέσεις.

Μικρότερη δυσκολία πάντως θα αντιμετωπίσουν οι αριστούχοι της θεωρητικής κατεύθυνσης, καθώς ήταν 8,6% περισσότεροι από το 2013.

Σχόλια