Ιδρύουν Παγκορινθιακή βιβλιοθήκη στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου;

Σε σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ αναφέρεται: Η «Εταιρεία Κορινθίων Συγγραφέων», το σωματείο που συμπεριλαμβάνει στα μέλη του όλες και όλους τους συγγραφείς που κατάγονται από την Κορινθία ή ζουν για χρόνια εδώ και έχουν εκδώσει επιστημονικές εργασίες, έρευνες, ποίηση, πεζογραφήματα, θέατρο, μελέτες, δοκίμια, κλπ., επιχειρεί μιαν ύστατη επικοινωνία με την εμποροβιομηχανική και την επιστημονική κοινότητα του νομού μας, αναζητώντας έμπρακτη συμμετοχή στο όραμα για την ίδρυση της Παγκορινθιακής Βιβλιοθήκης στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου.

Επί τέσσερα χρόνια στο υπόγειο του
Επιμελητήριου Κορινθίας βρίσκονται σε κιβώτια πάνω από εξακόσια βιβλία Κορινθίων συγγραφέων, πολλά από αυτά σπάνια και δυσεύρετα, τα οποία έχουν προσφερθεί από τα μέλη της «Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων» ως αρχική «μαγιά» για την ίδρυση της Παγκορινθιακής Βιβλιοθήκης. Μιας μόνιμης, δηλαδή, στέγης των Κορινθιακών Γραμμάτων, όπου θα συγκεντρωθούν όλα τα βιβλία που έγραψαν και γράφουν Κορίνθιοι, που θα είναι ταυτόχρονα Αρχείο και Κέντρο Έρευνας της Κορινθιακής Ιστορίας και μικρός χώρος εκδηλώσεων για το βιβλίο, την τέχνη και τον πολιτισμό.

Με τα σημερινά δεδομένα και υπολογίζοντας το απολύτως εφικτό, θεωρούμε ότι ένα ποσό των 60.000 Ε θα μπορούσε να μας οδηγήσει στην πραγμάτωση του ανωτέρω οράματος.

Παρά τις επίμονες ανακοινώσεις-εκκλήσεις της «ΕΚΣ», δε βρέθηκε ευεργέτης-μαικήνας- χορηγός για τη συνολική δαπάνη, ο οποίος δικαιωματικά θα ονοματοδοτούσε την Παγκορινθιακή Βιβλιοθήκη, προσδίδοντας ακατάλυτο τίτλο τιμής στο όνομά του.

Η προσφορά όμως 10.000 Ε από το Δήμο Κορινθίων και η υπόσχεση προσφοράς 5.000 Ε από γνωστή Κορινθιακή Αλευροβιομηχανία, αναπτέρωσαν την ελπίδα του ΔΣ της «ΕΚΣ» για την πραγμάτωση του ωραίου παγκορινθιακού οράματος.

Η «Εταιρεία Κορινθίων Συγγραφέων» αναζητά άμεσα χορηγούς για τη συμπλήρωση του απαιτούμενου χρηματικού ποσού. Για τούτο άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό [ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ αριθ. 5526-070601-176 EUR] και καλεί συμμέτοχους στο όνειρο και στην τιμή.

Το Δ.Σ. δεσμεύεται ότι:

α) Θα αναγραφούν όλα τα ονόματα των χορηγών σε εμφανή θέση στην αίθουσα της Παγκορινθιακής Βιβλιοθήκης.

β) Θα επιστραφούν στο ακέραιο τα χρηματικά ποσά που θα προσφερθούν, αν μέσα σε δύο μήνες δε θα έχει συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό για την αγορά του χώρου.

γ) Θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια, ώστε η Παγκορινθιακή Βιβλιοθήκη να αποτελέσει ενεργό πνευματικό στολίδι της πόλης της Κορίνθου.

Με εξαιρετική τιμή

Ο Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας, ο Ταμίας».

Σχόλια