Δεν θα κάνουν διακοπές οι περισσότεροι μικρομεσαίοι

Δεν θα κάνουν διακοπές 2 στους 3 μικρομεσαίους επιχειρηματίες και οι οικογένειές τους, σύμφωνα με ευρήματα της τελευταίας έρευνας του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία δημοσκοπήσεων MARC:

Το 64,1% των μικρομεσαίων επιχειρηματιών δηλώνει ότι δεν πρόκειται να πάει καθόλου
διακοπές, το 19,5% δήλωσε ότι θα κάνει τις ίδιες διακοπές περίπου με πέρυσι, το 13,4% θα κάνει διακοπές αλλά με λιγότερες μέρες, ενώ το 2,4% θα κάνει περισσότερες ημέρες και πιο άνετες διακοπές.

«Ο έμπορος έτσι κι αλλιώς πάντα πήγαινε 3-4-5 μέρες κλεφτά διακοπές. Μεγάλο μέρος των συναδέλφων δυσκολεύεται να πάει ακόμα και αυτές τις λίγες μέρες. Εξαιρετικά δύσκολα για όλους έχουμε περιορίσει τα πάντα και πάλι δεν υπάρχει φως στο τούνελ» δηλώνει στο Star ο έμπορος Μάριος Μαής.  

Ένας άλλος συνάδελφός του, ο κ. Αναστάσιος Χάρος, τονίζει: «Εξακολουθεί και το 2014 να είναι ένας πολύ δύσκολος χρόνος για την μικρομεσαία επιχείρηση. Όχι μόνο από την μείωση του τζίρου, αυτό το έχουμε συνηθίσει. Αλλά από τις αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις,  με αποτέλεσμα όχι μόνο διακοπές δε θα πάει κανένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας αλλά δε θα μπορέσει να πληρώσει ούτε τις τρέχουσες υποχρεώσεις».  

Την ίδια ώρα η έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ δείχνει ότι από αυτούς που θα κάνουν διακοπές το 44,5% θα πάνε σε εξοχικές κατοικίες και ή στις γενέτειρες πόλεις, το 21,4% σε ξενοδοχείο και το 16,4% σε ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Στην ερώτηση πάντως «ένας από τους λόγους που δε θα πάτε διακοπές είναι και ότι  περιμένετε κάτι καλύτερο τους καλοκαιρινούς μήνες;» η απάντηση εμπόρου στο Star είναι:  «Αυτή η αισιοδοξία κρατάει τους εμπόρους ακόμα και κρατάει και τις θέσεις εργασίας. Ακούμε για ρυθμίσεις ακούμε για πολλά ακόμα. Μακάρι να τα κάνει η κυβέρνηση, εμείς θέλουμε να πούμε καλό λόγο δεν είμαστε εναντίον. Μακάρι να κάνει κάτι για την μικρομεσαία επιχείρηση».

Τα συναρμόδια υπουργεία  πάντως ετοιμάζουν μία συνολική ρύθμιση η οποία θα αφορά τραπεζικά δάνεια, οφειλές, προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία.

star.gr

Σχόλια