Σε εξέλιξη το πρόγραμμα κομποστοποίησης στο νομό Κορινθίας από την Ηράκλεια Αναπτυξιακή Σύμπραξη



Σήμερα, 26 Ιουνίου 2014 ξεκινάει η ενημέρωση, ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση φορέων και επιχειρήσεων με εκπροσώπους της εταιρείας Ραψωματιώτης Παν. – Ραψωματιώτης Δημ. Ο.Ε., εταίρος της Ηράκλειας Αναπτυξιακής Σύμπραξης. Η Σύμπραξη συμμετέχει στην πράξη «ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας με τίτλο
«Διαχείριση Οργανικών Αποβλήτων για την παραγωγή λιπάσματος κομπόστ στην Κορινθία». 
Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των φορέων και των επιχειρήσεων θα πραγματοποιηθεί από Σύμβουλο Επικοινωνίας και Γεωτεχνολόγο – Μηχανικό Περιβάλλοντος της εταιρείας Ραψωματιώτης Παν. – Ραψωματιώτης Δημ. Ο.Ε., αρχικά σε επιχειρήσεις του Δήμου Κορινθίων και στη συνέχεια σε επιχειρήσεις του Νομού Κορινθίας. Σημαντικό πλαίσιο της υλοποίησης της συγκεκριμένης δράσης αποτελούν οι συναντήσεις εκπροσώπων του εταίρου με τις επιχειρήσεις του Νομού που παράγουν οργανικά απόβλητα, με σκοπό όχι μόνο την πληροφόρηση, αλλά και τη συμβουλευτική υποστήριξή τους στο θέμα της παραγωγής λιπάσματος κομπόστ στην Κορινθία.
Η υλοποίηση των συναντήσεων εργασίας στοχεύει στην πληροφόρηση των φορέων και των επιχειρήσεων που παράγουν οργανικά απόβλητα, την ενημέρωση τους για τις ευκαιρίες που θα τους προσφέρει η πράξη, προκειμένου να αναπτυχθούν δίκτυα συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων και των υπό ίδρυση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, για τη στήριξη της απασχόλησης και την αύξηση του παραγόμενου κομπόστ.

Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας 
Δημήτρης Ραψωματιώτης 

Σχόλια