Δήμος Νεμέας: Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων ωφελουμένων στο Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» με συμμετέχοντες φορείς τους: Δήμο Νεμέας, Δήμο Σικυωνίων, Δήμο Άργους - Μυκηνών, Δήμο Τρίπολης, Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, Αναπτυξιακή Βορείου Πελοποννήσου - ΑΝΒΟΠΕ Α.Ε., ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ - Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α., Εκπαιδευτικές & Συμβουλευτικές
Υπηρεσίες ΔΙΑΣΤΑΣΗ Α.Ε., Σύμβουλοι Διοίκησης, Χρηματοδότησης & Ανάπτυξης Ε.Π.Ε. (A.T. Management ΕΠΕ), Σύμβουλοι Στρατηγικού ΣχεδιασμούΠαροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ε.Π.Ε. (Strategy & Communication ADVISORS Ε.Π.Ε.) και PCM Ε.Π.Ε.

καλεί τους δημότες/κατοίκους της περιοχής που προσδιορίζεται από τους Δρόμους του Κρασιού της Πελοποννήσου και περιλαμβάνει τις ζώνες της Νεμέας και της Μαντινείας (Δήμοι Νεμέας, Σικυωνίων, Άργους - Μυκηνών και Τρίπολης) και οι οποίοι εντάσσονται στις ακόλουθες ομάδες:

1. Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού επιπέδου. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται απόφοιτοι ΑΕΙ & ΤΕΙ που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία 2.

2.Νέοι Επιστήμονες (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών) που έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος μετά την 02/01/2011, δεν έχουν ξεπεράσει το 34ο έτος της ηλικίας τους ως την ημερομηνία της έναρξης επιτηδεύματος και το ατομικό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 12.000€. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται και όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έναρξης επιτηδεύματος.

 3.Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, με ατομικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες που δεν υπερβαίνει τις 3.000€ για το οικονομικό έτος 2011 (το δε ατομικό πραγματικό ή αντικειμενικό εισόδημά τους από τις λοιπές πηγές δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.000€).

να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Τοπικό Σχέδιο.                         

Οι ωφελούμενοι θα υποστηριχθούν μέσω του Τοπικού Σχεδίου για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας μέσω των ακόλουθων δράσεων:

1.        Επαγγελματική  Συμβουλευτική

2.        Επαγγελματική  Κατάρτιση

3.        Εκπαιδευτική Πρακτική Άσκηση σε Επιχειρήσεις

4.        Επιμόρφωση

5.        Πιστοποίηση Προσόντων και Δεξιοτήτων

6.        Συμβουλευτική Επιχειρηματικότητας

7.        Ανάπτυξη Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

8.        Δικτύωση (Networking)

9.        Διακρατικότητα (Study Visit σε χώρες μέλη της Ε.Ε.)

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες, ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε., ή ομογενείς, ή μετανάστες με δικαίωμα παραμονής και απασχόλησης στη χώρα μας, 18-64 ετών και πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις, οι οποίες και θα αποδεικνύονται με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής και ένταξης στο σχέδιο:

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ: Φωτοτυπία Κάρτας Ανεργίας

Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ: Βεβαίωση Ασφαλιστικού Φορέα

Νέοι επιστήμονες (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί, απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών): Τίτλος Σπουδών, Έναρξη Επιτηδεύματος & Απολυτήριο Στρατού (για τους άρρενες υποψηφίους)

ΚΟΙΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ  (για όλες τις κατηγορίες υποψηφίων)

 1.Φωτογραφίες (2)

 2.Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου

3. Έγγραφο Πιστοποίησης Τόπου Διαμονής (τελευταίου τριμήνου)

4. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (τελευταίου τριμήνου)

5.Βιογραφικό Σημείωμα

6. Αντίγραφο Τίτλου Σπουδών/Πτυχίου Σπουδών/Ξένων Γλωσσών

7. Βεβαιώσεις Παρακολούθησης Προγραμμάτων Κατάρτισης

8.Εκκαθαριστικό Σημείωμα της Εφορίας για τα οικονομικά έτη 2012 & 2013, όπου βεβαιώνονται τα εισοδήματα του 2011 & 2012, αντιστοίχως, ή Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη από την αρμόδια ΔΟΥ (για τη νόμιμη μη υποβολή Φορολογικής Δήλωσης)

9.Απόφαση αρμόδιου οργάνου, με την οποία προσδιορίζεται η χρόνια σωματική ή πνευματική ή ψυχική πάθηση ή βλάβη του υποψηφίου & το ποσοστό αναπηρίας (για Άτομα με Αναπηρία)

10. Υπεύθυνη Δήλωση μη συμμετοχής σε άλλο Πρόγραμμα ΤΟΠΕΚΟ/ΤΟΠΣΑ



Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων: Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014


Τρέχουσα περίοδος υποβολής αιτήσεων: 20/06/2014-04/07/2014


Λήξη Υποβολής Αιτήσεων: Έως την  ολοκλήρωση επιλογής του συνόλου των 100 ωφελουμένων


Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται για τις ανοικτές θέσεις και τα δικαιολογητικά και να προμηθεύονται το Έντυπο της Αίτησης από το Δημαρχείο Νεμέας (ισόγειο), καθημερινά 10:00-14:00, όπου και θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Πληροφορίες:  Δήμος Νεμέας, κος Παλυβός, τηλ. 27463601322746360132

ΚΕΚ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, κα Γαβρίλη & κα Μαυροφρύδη, τηλ. 2130188500 

Διαδικασία Επιλογής: Η διαδικασία επιλογής των ωφελουμένων υλοποιείται με την επεξεργασία των αιτήσεων ανά περίοδο υποβολής και έως την κάλυψη όλων των θέσεων ωφελουμένων. Οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμμετάσχουν σε συνάντηση με εξειδικευμένο σύμβουλο. Η αξιολόγηση της αίτησης κάθε υποψηφίου θα πραγματοποιηθεί από τριμελή επιτροπή, η οποία θα προβεί στην τελική κατάταξη των ενδιαφερομένων σε επιτυχόντες και επιλαχόντες.


ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Σ. «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Α.Σ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Σχόλια