Συρτάκι στους δρόμους και ΕΛΛΑΣ, ΟΛΕ από ομογενείς

Ντελίριο ενθουσιασμού στους ομογενείς απανταχού της Γης προκάλεσε η φοβερή πρόκριση της εθνικής μας ομάδας στη φάση των «16» του Μουντιάλ! Με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή χιλιάδες Ελληνες της διασποράς βγήκαν στους δρόμους με ελληνικές σημαίες και πανηγύρισαν έξαλλα την τεράστια επιτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Οι μεγαλύτεροι σε έκταση πανηγυρισμοί σημειώθηκαν
στην ελληνοκρατούμενη Αστόρια της Νέας Υόρκης. Εκατοντάδες συμπατριώτες μας ξεχύθηκαν στους δρόμους, ειδικά σε κεντρική διασταύρωση της 30ής λεωφόρου, και ανέμιζαν ελληνικές σημαίες φωνάζοντας «Ελλάς, Ελλάς». Στο παραλήρημα χαράς συμμετείχαν και οι οδηγοί των αυτοκινήτων που χαιρετούσαν τους συγκεντρωμένους και κόρναραν σχηματίζοντας με τα δάχτυλά τους το σήμα της νίκης.

«Η Εθνική χάρισε σε όλους τους Ελληνες μια μοναδική χαρά, που τόσο έχουν ανάγκη έπειτα από τα τελευταία χρόνια της κρίσης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μάγειρας Ηλίας Θεοχαρίδης από τη Θεσσαλονίκη, ενώ ο Παντελής Δομτσίδης ανέφερε «είναι ένας θρίαμβος για την Ελλάδα, είναι μια ιστορική πρόκριση».

Με σημαίες

Η επιτυχία της Εθνικής έβγαλε στους δρόμους τους ομογενείς και στο Σικάγο, στη Βοστόνη και τη Φιλαδέλφεια, αλλά και στον Καναδά. Στην ελληνική συνοικία του Τορόντο έγινε πραγματικός χαμός, με τους ομογενείς ντυμένους στα γαλανόλευκα να πανηγυρίζουν φωνάζοντας «Ελλάς, ολέ, ολέ» προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο. Εκτός από τις φανέλες της Εθνικής, οι ομογενείς φορούσαν και άλλες, με συνθήματα που είχαν ετοιμάσει ειδικά για το Μουντιάλ.

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί ξέσπασαν και στην άλλη άκρη του κόσμου, τη μακρινή Αυστραλία. Στις πόλεις με μεγάλη ελληνική παροικία, όπως η Μελβούρνη και το Οκλι, όπου το παιχνίδι τελείωσε λίγο πριν από τις 8.00 το πρωί τοπική ώρα, οι ομογενείς ξεκίνησαν τη μέρα τους με σημαίες και συνθήματα προκαλώντας το ενδιαφέρον του αυστραλιανών ΜΜΕ. Μάλιστα ο ομογενής βουλευτής Νίκος Κότσιρας πρότεινε στην πολιτειακή κυβέρνηση να τοποθετήσει δύο γιγαντιαίες οθόνες σε κεντρικό πεζόδρομο του Οκλι για τον επόμενο αγώνα της Εθνικής.

Αλλά και ο ελληνισμός της Γερμανίας βγήκε με σημαίες στους δρόμους της Νυρεμβέργης, του Μονάχου και άλλων πόλεων τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο. Σε μπαρ της Μαδρίτης 30 Ελληνες έστησαν γλέντι με περίπου 200 Κολομβιανούς που γιόρτασαν την πρόκριση των δύο ομάδων χορεύοντας παρέα... συρτάκι!

Αφιέρωση (με καρδούλα) από Σαμαρά σε Φουρέιρα

Ποιος ήταν ο αποδέκτης της καρδιάς που σχημάτισε με τα δάχτυλά του ο Γιώργος Σαμαράς μόλις πέτυχε το γκολ πρόκρισης της Εθνικής μας στους «16» του Μουντιάλ; Ολη η Ελλάδα αλλά και η σύντροφός του Ελένη Φουρέιρα, η οποία πανηγύρισε με τον δικό της τρόπο το κατόρθωμα του αγαπημένου της. Λίγη ώρα μετά τη μεγάλη νίκη της ελληνικής ομάδας στον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού η εκρηκτική τραγουδίστρια ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Instagram τη φωτογραφία του Σαμαρά από τη στιγμή του θριάμβου και έγραψε από κάτω «Μπράβο Ελλαδάραααααα», συμπληρώνοντας δίπλα στο σχόλιό της πολλές καρδούλες - προφανώς, ως απάντηση σ' εκείνη που της έστειλε ο καλός της. 

Μάλιστα, ένα βράδυ πριν από τον αγώνα τού είχε στείλει και μια selfie φωτογραφία της από τη σέξι εμφάνισή της σε μουσική εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα. Το αποκάλυψε η ίδια όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους. «Ξέρει ακριβώς τι φοράω. Του έστειλα selfie για να πάρει δυνάμεις» δήλωσε η Ελένη, που μάλλον μετέτρεψε σε... Superman τον σύντροφό της με τα λόγια της. Το love story του ζευγαριού ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια. Τότε εκείνη ήταν ακόμη μέλος του γυναικείου συγκροτήματος Mystique και το ειδύλλιό τους είχε διαρρεύσει, δίχως ωστόσο να επιβεβαιωθεί. Ο χωρισμός τους ήρθε μερικούς μήνες αργότερα, για να τα ξαναβρούν ωστόσο τον περασμένο Οκτώβριο. Πλέον θεωρούνται από τα πιο καυτά ζευγάρια της showbiz, ενώ έχουν γνωριστεί και οι οικογένειές τους.

Η.Μ.

Η «Bild» συνεχίζει να ρίχνει χολή ακόμα και για τη νίκη

Την ώρα που σχεδόν σε κάθε γωνιά της γης είχαν ένα καλό λόγο να πουν και να γράψουν για το κατόρθωμα του Φερνάντο Σάντος και των διεθνών μας, η «Bild» επιχειρούσε να μειώσει τον θρίαμβο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. «Απίστευτο!!! Οι μινιμαλιστές πέρασαν στην επόμενη φάση μόλις με δύο γκολ. Τις καλύτερες ευχές στην Ιταλία, που δεν κατάφερε το ίδιο. Οι Ελληνες το έκαναν πιο συναρπαστικό» σχολίασε με ειρωνικό ύφος η γερμανική σκανδαλοθηρική εφημερίδα, η οποία δεν χύνει πρώτη φορά φαρμάκι για την εθνική μας ομάδα. Σε αντίθεση με τον διεθνή Τύπο που φιλοξένησε σχεδόν στο σύνολό του διθυραμβικά σχόλια για την επιτυχία της ελληνικής ομάδας, και μάλιστα σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, το γερμανικό μέσο φαίνεται ότι δεν... άντεξε τον θρίαμβο και προσπάθησε να υποβαθμίσει το σημαντικό γεγονός. Επίσης, άλλα γερμανικά ΜΜΕ που πριν από τον αγώνα κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού μιλούσαν για «αλλεργία» των Ελλήνων στα γκολ και παρομοίαζαν με... οικοδόμους τους παίκτες του Σάντος, χθες «ξέχασαν» το καυστικό χιούμορ σχολιάζοντας την πρόκριση της εθνικής μας ομάδας. «Ο Σαμαράς προσκαλεί για μια βόλτα με το τρένο της χαράς» έγραψε η ηλεκτρονική έκδοση του «Kicker».

Ο γάμος του Σωκράτη πάει για αναβολή αν περάσουμε

Το έκανε ο Τάκης Φύσσας το 2004, όταν η σαρωτική πορεία της εθνικής μας ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πήρε... παραμάζωμα και τον γάμο του. Φέτος το ίδιο καλείται να κάνει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να μην ανεβεί τα σκαλιά στο εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Cape Sounio το Σάββατο 5 Ιουλίου στο πλευρό της αγαπημένης του Ξανθής Σταμουλάκη. Και αυτό γιατί αν η Εθνική νικήσει την Κυριακή την Κόστα Ρίκα, την ημέρα που ο Σωκράτης θα έπρεπε να χορεύει τον χορό του Ησαΐα (με κουμπάρους τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και τη γυναίκα του Ιωάννα) θα ρίχνεται στη μάχη για τους «8» του Μουντιάλ, με αντίπαλο τον νικητή της αναμέτρησης Ολλανδία - Μεξικό.

Ετσι, η όμορφη γεωπόνος και η 4χρονη κορούλα του ζευγαριού θα πρέπει να έχουν υπόψη τους πως το μυστήριο ενδέχεται να μετατεθεί για μετά το πέρας των υποχρεώσεων του άνδρα του σπιτιού στη Βραζιλία.

Ο Σωκράτης και η Ξανθή γνωρίστηκαν το 2006 στον Βόλο, όταν εκείνος αγωνιζόταν δανεικός στη Νίκη από την ΑΕΚ.

Ελισσάβετ Κυρίτση

Χτυποκάρδια στο Melrose

My Big Fat Greek... Μουντιάλ. Σε ένα καφέ επί της λεωφόρου του Melrose, στο Λος Αντζελες, παρακολούθησαν τον αγώνα της Εθνικής μας οι ηθοποιοί Χρήστος Βασιλόπουλος και Γιώργος Καραμίχος. Μαζί τους ήταν και άλλοι Ελληνες, οι οποίοι πανηγύρισαν την πρόκριση κουνώντας γαλανόλευκες σημαίες. Ο Καραμίχος, από την πλευρά του, κρατούσε τον γιο του, ο οποίος αποδείχτηκε γουρλής!

Πρόταση από τις εξέδρες

«Χρήστο, με παντρεύεσαι;» έχει γράψει πάνω στη σημαία η οπαδός της Εθνικής μας, η φωτογραφία της οποίας έκανε τον γύρο του κόσμου λίγο πριν από τη σέντρα του αγώνα της ομάδας όλων των Ελλήνων με την Ακτή Ελεφαντοστού. Η όμορφη κοπέλα βρήκε αυτόν τον έξυπνο τρόπο για να κάνει πρόταση γάμου στον αγαπημένο της. Ελπίζουμε ο Χρήστος να είπε το «ναι»!

Το τηλεφώνημα στον «Κάρα» από τον πρωθυπουργό

Την ώρα που οι παίκτες της Εθνικής βρίσκονταν στον... έβδομο ουρανό γιορτάζοντας τη μεγάλη νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού, χτύπησε το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραγκούνη. Ο «τυπάρας» απάντησε και, προς μεγάλη του έκπληξη, άκουσε τη φωνή του πρωθυπουργού!

«Μας κάνατε όλους υπερήφανους!» είπε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς στον αρχηγό της Εθνικής, μέσω του οποίου συνεχάρη θερμά όλους τους διεθνείς και την τεχνική ηγεσία για τη μεγαλειώδη πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Ο «Κάρα» ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τα καλά του λόγια, ενώ ο κ. Σαμαράς ευχήθηκε στην Εθνική καλή επιτυχία και στους νοκ άουτ αγώνες της διοργάνωσης.

«Θερμότατα συγχαρητήρια για τη σπουδαία σας πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου» ανέφερε στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε απευθυνόμενος στα μέλη της ελληνικής αποστολής: «Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνετε όλους τους Ελληνες υπερήφανους, αλλά σε αυτή τη χρονική συγκυρία είστε οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας, στέλνοντας το μήνυμα σε όλο τον πλανήτη ότι η Ελλάδα ξέρει να νικά».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες για τη μεγάλη εμφάνιση που πραγματοποίησαν και τόνισε ότι πρόσφεραν «ένα χαμόγελο για όλους τους Ελληνες».

Στο Αγαθονήσι πανηγύρισε ο Δημ. Αβραμόπουλος

Το ευχαριστήθηκε και το πανηγύρισε με την ψυχή του το γκολ του Σαμαρά, που έδωσε την πρόκριση στην Εθνική, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επέλεξε να διανυκτερεύσει στο ακριτικό Αγαθονήσι και να παρακολουθήσει από εκεί -για συμβολικούς λόγους αλλά και για το γούρι- τον αγώνα, μαζί με στελέχη του 649ου Τάγματος Εθνοφυλακής, τους εξοδούχους της φρουράς του νησιού, μέλη του πληρώματος της κανονιοφόρου «Αρματωλός», τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, τον διοικητή ΑΣΔΕΝ και τον δήμαρχο Βαγγέλη Κόττορο, που είχαν συγκεντρωθεί σε καφενείο στην κεντρική πλατεία ελπίζοντας στο θαύμα, που τελικά έγινε.

espressonews.gr

Σχόλια