Μουντιάλ 2014: Οι παίκτες της εθνικής ομάδας είπαν όχι στο πριμ!

Σε μια πολύ «γενναία» πρωτοβουλία, που δείχνει ότι εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου και να εξαργυρωθούν επιτέλους οι επιτυχίες των τελευταίων ετών, προχώρησαν οι παίκτες της εθνικής ομάδας. Με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ζήτησαν τη
βοήθειά του, ώστε να βρεθεί έκταση και να κατασκευαστεί το νέο «σπίτι» των εθνικών ομάδων, δεδομένου ότι στο τέλος του 2015 κλείνουν οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Μάλιστα οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος συμφώνησαν μεταξύ τους να μην πάρουν έξτρα πριμ για την πορεία τους στο Μουντιάλ, αρκεί τα χρήματα αυτά να δοθούν από την ΕΠΟ για τη δημιουργία του αθλητικού κέντρου.

«Δεν παίζουμε για τα λεφτά αλλά και για την Ελλάδα και δεν θέλουμε πριμ. Αυτό που θέλουμε είναι να υποστηρίξετε την προσπάθειά μας και να βρεθεί χώρος που θα στεγάσει την εθνική ομάδα τα επόμενα χρόνια» έγραψαν οι διεθνείς στην επιστολή που έστειλαν στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος απάντησε αμέσως. Επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γιώργο Καραγκούνη, από τον οποίο ζήτησε να διαβιβάσει τις ευχές του στους υπόλοιπους παίκτες για το χθεσινό ματς με τη Κόστα Ρίκα, δίνοντας ταυτόχρονα τη δέσμευση πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να βρεθεί ο χώρος που θα φιλοξενήσει τις εθνικές ομάδες όλων των ηλικιών. «Γιώργο, να πεις στα παιδιά ότι θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο να υλοποιήσω το αίτημά σας που είναι απόλυτα δίκαιο και πιστεύω μέσα στις επόμενες μέρες να έχουμε εξελίξεις».

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες έγινε σύσκεψη μεταξύ των αρμόδιων φορέων για τη συγκεκριμένη υπόθεση, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού, δεδομένου ότι η σύμβαση της ΕΠΟ με τον Αγιο Κοσμά λήγει τον Δεκέμβριο του 2015, όταν τελειώσει δηλαδή η προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και στο τραπέζι έπεσαν δύο προτάσεις: τα γήπεδα στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού σταδίου, μερικά από τα οποία είναι ανενεργά, και η περιοχή του Σχιστού που έχει πολύ μεγάλες και αναξιοποίητες εκτάσεις και η πρόσβαση είναι εύκολη μέσω της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου. Τα χρήματα για την κατασκευή του αθλητικού κέντρου θα αντληθούν από τα ταμεία της ΕΠΟ αλλά και από την ΟΥΕΦΑ, η οποία χρηματοδοτεί τέτοια έργα υποδομής.

Espressonews.gr

Σχόλια