Καρτέλ «λευκού θανάτου». Επιπλέον τεράστια ποσότητα που αγγίζει τον 1 τόνο

Ακόμη 980 κιλά ηρωίνης εντόπισαν άντρες του λιμενικού που έκαναν αιφνιδιαστική έφοδο μετά τα μεσάνυχτα σε αποθήκη στη Βάρης-Κορωπίου που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος που συνελήφθησαν πριν λίγες ημέρες σε βίλα της Φιλοθέης.

Την ίδια ώρα, οι λιμενικές δυνάμεις μπλόκαραν πλοίο στην Ελευσίνα που θεωρείται ότι ανήκει στα
μέλη της ελληνοτουρκικής σπείρας διακίνησης ναρκωτικών, το οποίο μόλις είχε ξεφορτώσει ποσότητα ηρωίνης και συνέλαβαν τα περίπου 14 μέλη του πληρώματος.

Η ηρωίνη ήταν σε σακιά, ενώ ενδεικτικό του μεγέθους της ποσότητας είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της κατασχεθείσας ποσότητας στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, χρειάστηκε ο οδηγός του οχήματος να κινείται με αργή ταχύτητα, προκειμένου να μην φύγει μέρος του εμπορεύματος στην άσφαλτο.

Υπενθυμίζεται  ότι για την υπόθεση ήδη έχουν προφυλακιστεί τρεις Ελληνες, ανάμεσά τους ένας εφοπλιστής και πέντε Τούρκοι, οι οποίοι έγιναν αντιληπτοί επειδή ξόδευαν τεράστια ποσά σε αγορές ειδών πολυτελείας, όπως ακριβά αυτοκίνητα και κοσμήματα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας όπου διέμεναν.

Συνολικά οι ποσότητες ηρωίνης που έχουν εντοπίσει οι αρχές φτάνουν τους 2 τόνους περίπου, αξίας 60 εκατ. ευρώ.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

newsbomb.gr

Σχόλια