Η Samsung ετοιμάζει το… watchphone

Η Samsung φέρεται να είναι έτοιμη να λανσάρει μέσα στους επόμενους μήνες μία συσκευή που θα φοριέται στον καρπό, σαν smartwatch, αλλά θα αποτελεί μία πλήρως λειτουργική συσκευή τηλεφώνου.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η οποία επικαλείται πηγές εντός της κορεατικής εταιρείας, η Samsung σχεδιάζει μία συσκευή
watchphone, η οποία θα είναι ικανή να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις, χωρίς να απαιτείται η διασύνδεση με ένα smartphone.
Πέρα από την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, το watchphone της Samsung θα είναι σε θέση να λαμβάνει φωτογραφίες, να στέλνει ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails), θα διαθέτει δέκτη GPS, Bluetooth και δείκτη παρακολούθησης καρδιακών παλμών. Η συσκευή θα «τρέχει» το λειτουργικό σύστημα Tizen, το οποίο έχει αναπτυχθεί από την ίδια τη Samsung με τη συνεργασία της Intel.
Η εταιρεία φέρεται να είναι σε επαφές με εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε Ηνωμένες Πολιτείες, Νότια Κορέα και Ευρώπη για την προώθηση της συσκευής. Το λανσάρισμά της υπολογίζεται να γίνει μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου.
Η Samsung κυκλοφορεί ήδη στην αγορά συσκευές smartwatches, εκ των οποίων το Gear 2 χρησιμοποιεί το λειτουργικό Tizen. Επίσης, μοντέλα smartwatches έχουν παρουσιαστεί και από τη Sony. Ανάλογες συσκευές σχεδιάζονται και από εταιρείες όπως η Google και η ZTE, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει στο προσεχές μέλλον και η Apple, η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της Samsung στον τομέα των smartphones.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC, οι παραδόσεις wearable συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των smartwatches, αναμένεται να τριπλασιαστούν το 2014, ξεπερνώντας τις 19 εκατομμύρια μονάδες, ενώ οι πωλήσεις smartphones αναμένεται να αυξηθούν κατά 19% στις 1,2 δισεκατομμύρια μονάδες.

Ναυτεμπορικη

Σχόλια