Συνάντηση Τσαυτάρη με τον αντιπρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς-ΑΤΕ

Ρευστότητα, συμβολαιακή γεωργία στα θέματα που συζητήθηκαν

Η υποστήριξη της ρευστότητας των μεταποιητικών εμπορικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων, ώστε απρόσκοπτα και με τη χρήση της συμβολαιακής γεωργίας να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους και να συνδράμουν θετικά στο ισοζύγιο συναλλαγών με τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων, αλλά και η πλήρης ενεργοποίηση του αγροτικού ταμείου επιχειρηματικότητας, κυριάρχησαν στη
συνάντηση που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης με τον αντιπρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς - ΑΤΕ Χριστόδουλο Αντωνιάδη. 

Επίσης, συζητήθηκε η ενίσχυση της ρευστότητας των παραγωγών μέσω της απλοποίησης των διαδικασιών για ανοιχτά δάνεια, καθώς και η συνδρομή της Τράπεζας στην παραγωγική επέκταση της τευτλοκαλλιέργειας μέσω του θεσμού της συμβολαιακής γεωργίας και κατ' επέκταση η υποβοήθηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ώστε να ανασυγκροτηθεί παραγωγικά.

Εν τω μεταξύ ο κ. Τσαυτάρης συναντήθηκε και με τον εκκαθαριστή της ΑΤΕ Νίκο Μαράντο, όπου συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της εφαρμογής του νόμου 4235/2014 όσον αφορά τις διαδικασίες των «κόκκινων δανείων» για τους παραγωγούς και τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν σε εφαρμογή του νόμου από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Τσαυτάρης συζήτησε με τον εκκαθαριστή της ΑΤΕ το θέμα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (Ε.Β.Ζ) και τις προοπτικές αξιοποίησης των εγκαταστάσεων της βιομηχανίας ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη παραγωγική και οικονομική της διαχείριση, η περαιτέρω ανάπτυξη της καλλιέργειας ζαχαρότευτλων στη χώρα μας, η αξιοποίηση της συμβολαιακής γεωργίας, η καλύτερη οργάνωση των παραγωγών με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς και η αξιοποίηση των υποπροϊόντων επεξεργασίας των ζαχαρότευτλων για την παραγωγή ζωοτροφών κ.ά. «Όλα εξαρτώνται από τη σωστή και εποικοδομητική λειτουργία των εργοστασίων της ΕΒΖ. Χωρίς αυτήν τη σωστή λειτουργία και υποστήριξη του κλάδου όλα τα προηγούμενα βήματα της παραγωγικής αλυσίδας είναι χωρίς αποτέλεσμα», δήλωσε σχετικά ο υπουργός.

newsbeast.gr

Σχόλια