Δήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου για την απεργία των πωλητών στις Λαϊκές αγορές

Δήλωση στήριξης της απεργίας των πωλητών στις Λαϊκές αγορές έκανε σήμερα ο Νίκος Γόντικας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την Λαϊκή Συσπείρωση.
Συγκεκριμένα τόνισε την κάθετη καταδίκη του νέου νομοσχεδίου της συγκυβέρνησης από την Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ και την αμέριστη στήριξη στην απεργία διαρκείας που έχουν κυρήξει.
Και συνέχισε
: «Το κατάπτυστο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης, προβλέπει την αυστηροποίηση των όρων για τη χορήγηση αδειών, καθώς απαιτείται πλέον φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, όταν η πλειοψηφία των φτωχών αγροτών και μικροπωλητών είναι ήδη υπερχρεωμένοι. Οι θέσεις των πάγκων θα ρυθμίζονται με σύστημα ηλεκτρονικής κλήρωσης μία φορά το χρόνο, σύμφωνα με τις προτάσεις του ΟΟΣΑ. Ενώ διαχωρίζονται οι θέσεις των αγροτοπαραγωγών από τους επαγγελματίες - πωλητές. Στο πνεύμα του Καλλικράτη, μεταφέρουν στους οικείους δήμους και την αρμοδιότητα να αποφασίζουν για τον ανώτερο αριθμό θέσεων όλων των λαϊκών αγορών, που λειτουργούν στη χωρική τους αρμοδιότητα. Δημιουργούν, έτσι, άμεση σύνδεση των μικροπαραγωγών - μικροεπαγγελματιών, με τη δόκανο του δήμου που προσβλέπει σε ρουσφέτια και ανταποδοτικά τέλη.»
Πρόσθεσε : «το νομοσχέδιο αυτό δημιουργεί τους όρους για το σταδιακό εκτοπισμό από τις λαϊκές αγορές των ανθρώπων του μεροκάματου, προς όφελος των μεγαλεμπόρων και των εμπορικών αλυσίδων που είτε θα καταλάβουν τους πάγκους και θα εγκαταστήσουν μισθωτούς των 300 ή 400 ευρώ τον μήνα, είτε θα μεταφέρουν την δραστηριότητα στα σούπερ μάρκετ.»
Τέλος, επισήμανε : «Ετοιμάζουν και συνέχεια. Γι’ αυτό πρέπει οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροαγροτοπαραγωγοί να οργανώσουν τον αγώνα τους σε συμμαχία με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, που υπερασπίζεται τα μονοπώλια σε βάρος εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων. Να δώσουν απάντηση και στις εκλογές, τόσο στην Ευρωβουλή, όσο και στις Περιφέρειες και τους Δήμους, καταδικάζοντας τα κόμματα του κεφαλαίου και στηρίζοντας την Λαϊκή Συσπείρωση.»




Σχόλια