Αυτοψία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην πληγείσα από το χαλάζι Κορινθία

Την ολοκληρωτική καταστροφή της παραγωγής των ροδακινιών και των αμπελιών από τη χαλαζόπτωση στις περιοχές της Αρχαίας Νεμέας, Αρχαίων Κλεωνών, Στιμάγκας, Καλέντζι και Αγίου Βασιλείου, διαπίστωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 και ενημέρωσε τους παραγωγούς ότι
βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Έξαρχο, ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών και καταβολής των αποζημιώσεων.


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε, απευθυνόμενος προς τους παραγωγούς, ότι «αν απαιτηθεί θα ενισχύσουμε τα συνεργεία του ΕΛΓΑ και με τις δικές μας υπηρεσίες, όπως επίσης θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο παράλληλης καταγραφής των ζημιών για την ακριβέστερη αποτίμηση της καταστροφής».
«Τελείως παράλογο» χαρακτήρισε ο κ. Τατούλης το ισχύον καθεστώς, όπου η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας υπάγεται στον ΕΛΓΑ της Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, και ενημέρωσε ότι άμεσα θα ζητήσει τη μεταφορά του στη χωρική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ώστε «όπως εξαρχής επιδιώξαμε, να είμαστε αυτοδύναμοι σε όλα τα ζητήματα που μας αφορούν».

Απαντώντας σε ερωτήσεις των κατοίκων των περιοχών, σχετικά με το ενδεχόμενο εγκατάστασης «σκουπιδότοπου» στην περιοχή της Αρχαίας Νεμέας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου το απέκλεισε κατηγορηματικά και δήλωσε ότι «Θα ήταν ντροπή μου ως διατελέσας Υφυπουργός Πολιτισμού να επέτρεπα ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο δίπλα σε ένα χώρο με πολιτιστικό υπόβαθρο όπως της Αρχαίας Νεμέα». Πρόσθεσε τέλος ότι «με το σχέδιό μας καταφέραμε σε χρόνο ρεκόρ για τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δεδομένα να δώσουμε λύση σε ένα τεράστιο πρόβλημα της Πελοποννήσου, αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αποδείξαμε ότι όταν υπάρχει σχέδιο και αποφασιστικότητα υπάρχει και αποτελεσματικότητα». 






Σχόλια