Τροπολογία - σκάνδαλο. Οι βουλευτές θα...αξιολογούν τους υπαλλήλους τους

Τι αναφέρει η σκανδαλώδης τροπολογία, που φέρει την υπογραφή βουλευτών της συγκυβέρνησης, για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν αποσπαστεί σε βουλευτικά και κομματικά γραφεία.

Τα δικά τους «παιδιά» επιχειρούν να προστατεύσουν (ξανά) ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τροπολογία - σκάνδαλο, που υπογράφουν 14 βουλευτές της συγκυβέρνησης, και η οποία έγινε δεκτή από τον υπουργό...
Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.

Στην τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον μεταναστευτικό κώδικα και υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, τονίζεται ότι το σύνολο των υπαλλήλων που έχουν αποσπαστεί σε βουλευτικά και κομματικά γραφεία δεν θα αξιολογούνται από κρατικούς λειτουργούς στο πλαίσιο της αξιολόγησης για τη διαθεσιμότητα στον δημόσιο τομέα, αλλά από τους ίδιους τους βουλευτές και τα κόμματα.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, οι υπάλληλοι αυτοί «στερούνται εκθέσεων αξιολόγησης, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, καθώς έχει εντοπιστεί νομοθετικό κενό και μέχρι σήμερα δεν καθορίζεται από καμία διάταξη νόμου ο τρόπος ή η διαδικασία αξιολόγησης τους». Προτείνεται, δε, η «αξιολόγηση να γίνεται από τα πρόσωπα και τους φορείς στους οποίους τα πρόσωπα αυτά έχουν διατεθεί».

Όπως είναι ευρέως γνωστό, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι αποσπάσεις των συγκεκριμένων υπαλλήλων δεν γίνονται με βάση τις ικανότητες και τις γνώσεις τους, αλλά είναι αποτέλεσμα της παλαιοκομματικής πελατειακής νοοτροπίας, που αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους για τη βαθιά κρίση που χτύπησε τη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση, εύλογα δημιουργούνται τα ερωτήματα: Είναι δυνατόν να συντηρούνται ακόμα λογικές για δημοσίους υπαλλήλους δύο ταχυτήτων; Υπάρχει περίπτωση οι εν λόγω υπάλληλοι να αξιολογηθούν αντικειμενικά;

Η τροπολογία είχε την υπογραφή των βουλευτών της ΝΔ, Θανάση Μπούρα, Γιώργου Στύλιου, Δημήτρη Τσουμάνη, Γιώργου Βλάχου, Δημήτρη Χριστογιάννη, Κατερίνας Παπακώστα, Αλέξανδρου Κοντού, Ευρυπίδη Στυλιανίδη, Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου και του ΠΑΣΟΚ, Πάρι Κουκουλόπουλου, Παναγιώτη Ρήγα, Δημήτρη Σαλτούρου και Χρήστου Γκόκα.

voria.gr

Σχόλια