Το Βέλο Κορινθίας ζωντάνεψε από τους εκατοντάδες νέους που ξεχύνονταν στους δρόμους

Από τις ομάδες ενεργοποίησης της συλλογικότητας αναφέρεται σε δελτίο τύπου: «Την Κυριακή έληξαν  οι  εορταστικές  εκδηλώσεις  που  οργανώθηκαν   από τις ομάδες  ενεργοποίησης  της συλλογικότητας  Βέλου .

Το διήμερο  των αποκριάτικων  εκδηλώσεων  περιλάμβανε  και το κυνήγι  θησαυρού  με συμμετοχή πολλών...
 ομάδων . Το Βέλο ζωντάνεψε  από τους   εκατοντάδες  νέους   που ξεχύνονταν στους δρόμους  , με οδηγίες  από τα αρχηγεία τους  ,  αναζητώντας  στοιχεία  για την επίλυση των γρίφων.   Ο σκοπός του παιχνιδιού ήταν να μαζευτούν  τρόφιμα  για το κοινωνικό παντοπωλείο , που το αποτέλεσμα ήταν παραπάνω από το προσδοκώμενο .

Οι συμμετέχοντες   με ένα  πρωτότυπο τρόπο  έπαιξαν  στην πλατεία ,  αναζήτησαν  γνώσεις από την ιστορία του  τόπου τους,  βραβεύτηκε  η ομάδα με το ποιο θετικό μήνυμα ,  μέσα σε αυτό  το κλίμα της συνεργασίας  και της θετικότητας  έκλεισε ή πρώτη μέρα των εκδηλώσεων.

Την Επόμενη οι ομάδες ακόμα ποιο ενθουσιασμένες  αφού  έλυσαν  και τους  τελευταίους γρίφους , ενώθηκαν με τα άλλα δρώμενα  των  Απoκριών   , τα  κουτσούΒελα !!

Όλα τα παιδιά του Βέλου μικρά  μεγάλα φορώντας τσουβάλια  περίτεχνα στολισμένα με την δημιουργικότητα τους , συνόδευσαν  την  «ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΕΛΑ»  την γαιδουρίτσα  που αποφάσισε το 2014 να γίνει πιο ώριμη  να αφήσει το κουτσομπολιό ,  την τεμπελιά  και  να  αναδείξει την  ομορφιά της  μέσα από την εργατικότητα  και την ειλικρίνεια !!

Τα παιδιά  με συνθήματα  και  σοφά  γνωμικά την συνόδευαν  στο δρόμο της σοφίας …

Την πομπή  με την κουτσουΜπέλα  συνόδευαν αυτοσχέδια  μουσικά όργανα . Η γιορτή  ολοκληρώθηκε   με το γαϊτανάκι  , παραδοσιακούς  αποκριάτικους χορούς , διαγωνισμό καλύτερης αυτοσχέδιας στολής ,  απίστευτο κέφι  και   ενέργεια   μέχρι τα ξημερώματα !

Τελικά είναι στο χέρι μας να περνάμε καλά!!»

Σχόλια