Θρίαμβος του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη

Ίσως την κορυφαία εμφάνιση της ιστορίας του πραγματοποίησε κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του Champions League, παίρνοντας δίκαια τη νίκη με 2-0 και πηγαίνοντας στο Ολντ Τράφορντ με ισχυρές ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά.

Δε θα ήταν υπερβολή να πει κανείς πως ο Ολυμπιακός...
«πάτησε» τη μεγάλη του αντίπαλο, και ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Η μεγάλη δυσκολία των «ερυθρολεύκων» ήταν στο να μπουν στην περιοχή του Ντε Χέα, καθώς οι παίκτες της Γιουνάιτεντ έπαιζαν κλειστή άμυνα, όμως το γόρδιο δεσμό έλυσε στο 38' ο κορυφαίος ίσως του Ολυμπιακού, ο αεικίνητος Τσόρι Ντομίνγκες, ο οποίος με τακουνάκι, μετά από σουτ του Μανιάτη έξω από την περιοχή, άλλαξε την πορεία της μπάλας και μπέρδεψε τον Ντε Χέα, ο οποίος δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 1-0.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει, και στο 55' ο Κάμπελ μετά από όμορφη ατομική ενέργεια νίκησε με εξαιρετικό σουτ τον Ισπανό γκολκίπερ, πετυχαίνοντας το 2-0.

Παρά το γεγονός ότι οι Πειραιώτες είχαν πλέον το προβάδισμα, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τους «Κόκκινους Διαβόλους», οι οποίοι πάντως θα μπορούσαν να είχαν μειώσει με τον Φαν Πέρσι στο 82', όμως το σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ρομπέρτο.

Με τη νίκη αυτή, ο Ολυμπιακός αποκτά προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης, αρκεί φυσικά να υπερασπιστεί το 2-0 και στο Ολντ Τράφορντ, στο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στις 19 Μαρτίου. 

newsbeast.gr

Σχόλια