Βραβεύτηκε στο 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας Artfools η ταινία του 1ου ΕΠΑΛ Άργους "Μαμά μην κλαις θα τα λέμε στο skype"


             Με την απονομή των βραβείων και των ειδικών διακρίσεων ολοκληρώθηκε χθες βράδυ στον κινηματογράφο «Victoria» το 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας «Artfools». 
                Το 1ο ΕΠΑΛ  και 1ο Ε.Κ. Άργους με την ταινία του "Μαμά μην κλαις θα τα λέμε στο Skype", όπως και στο Διεθνές Φεστιβάλ της Ολυμπίας, συγκίνησε κοινό, κριτική επιτροπή και απέσπασε το...
3ο βραβείο.
                Αναβαθμισμένο, πιο δυναμικό και πιο δημιουργικό το φετινό Φεστιβάλ, αποτέλεσε πόλο έλξης για κινηματογραφιστές αλλά και «σινεφίλ» όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, καθώς περισσότεροι από 60 ξένοι δημιουργοί έστειλαν τις συμμετοχές τους. Από το σύνολο των 150 συμμετοχών, προβλήθηκαν και διαγωνίστηκαν μετά από δύσκολη επιλογή, 28 ελληνικές και 28 διεθνείς ταινίες μικρού μήκους, καθώς επίσης και 32 μαθητικές ταινίες μικρού μήκους.
                Ξεχωριστή τιμή για το 6ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας «Artfools» αποτελεί η παρουσία καταξιωμένων σκηνοθετών, όπως είναι ο Παντελής Βούλγαρης, ο οποίος και τιμήθηκε για την προσφορά του στον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο, ο Κώστας Καπάκας, δημιουργός του πολυβραβευμένου «Peppermint», καθώς επίσης και ο Λαρισαίος σκηνοθέτης Αλέξανδρος Αβρανάς, ο οποίος πρόσφατα βραβεύτηκε στις Κάννες για την ταινία «Miss Violence».
          
      Η εκδήλωση απονομής άνοιξε με χορευτικά και μουσικά δρώμενα ενώ εκ μέρους των διοργανωτών η κ. Αντα Σαρτζή τόνισε ότι το φετινό φεστιβάλ αποτέλεσε «ένα υπέροχο πραγματικό κινηματογραφικό ταξίδι για όλους, διοργανωτές και θεατές».
                Η κ. Σαρτζή ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάσθηκαν για την διοργάνωση, κριτικές επιτροπές και χορηγούς, για να ακολουθήσει η απονομή των διακρίσεων, μεταξύ άλλων από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό.
                Σημειώνεται πως το φεστιβάλ διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την Ομάδα Πολιτισμού «Artfools» με τη συνδιοργάνωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΤΕΙ Θεσσαλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.  
ΒΡΑΒΕΙΑ
Αναλυτικά τα βραβεία και διακρίσεις που απονεμήθηκαν χθες έχουν ως εξής:
 Ειδική διάκριση στην ταινία «Το ημερολόγιο» από το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών.
Ειδική διάκριση στην «Απόπνιξη» στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών. 
Γ΄ Βραβείο καλύτερης μαθητικής ταινίας στο «Μαμά μην κλαις, θα τα λέμε στο skype» στο 1ο ΕΠΑΛ ΄Αργους.
Το Β΄ Βραβείο Καλύτερης μαθητικής ταινίας στο « Ονειρεύομαι, δεν υποχωρώ, ζω» του 6ου Γυμνασίου Πάτρας.
Το Α΄ Βραβείο Καλύτερης μαθητικής ταινίας στο « Le Bouquet Noir» του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων.
Το Γ΄ βραβείο καλύτερης Ξένης ταινίας απονεμήθηκε στο «Matilde» από την Ιταλία.
Το Β΄ Βραβείο καλύτερης ξένης ταινίας «For Lotte» από τη Γερμανία.
Α΄ Βραβείο Καλύτερης ξένης ταινίας στο «Cut to fit» από την Ιταλία.
Το βραβείο για την καλύτερη ξένη ταινία X n y Portugal όπως και το βραβείο για την καλύτερη ελληνική ταινία «Boil» ΄Ηρας Ντίκα απονεμήθηκαν από την Πανελλήνια ΄Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου. 
Βραβεία του Ελληνικού Διαγωνιστικού τμήματος του Φεστιβάλ:
 Ειδική διάκριση στο «Υστερόγραφο» της Ισμήνης Φραγκιουδάκη.
 Ειδική διάκριση στο «De architectura» του Κώστα Στραγαλινού.
Το Γ΄ Βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας έλαβε το «Γης Μαδιάμ» του Δημήτρη Νάκου.
Το Β΄ Βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας έλαβε το «Βoil» της ΄Ηρας Ντίκα ενώ τέλος, το
Α΄ βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας έλαβε «Το μεροκάματο ενός ληστή» του Μιχάλη Φελάνη.
                Συγχαρητήρια στους μικρούς δημιουργούς του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε.Κ. Άργους που σε πολύ δύσκολους καιρούς και χωρίς καμία βοήθεια, επιμένουν να δημιουργούν, να ονειρεύονται, να ελπίζουν και να τιμούν την Αργολίδα.

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSlQiotK5OnbeZfEaVMz5t6hrgvQnByAN4okRj6jGhVWIGwH8hfbA


Σχόλια