Ο 18χρονος Έλληνας που κατέκτησε το Cambridge!

Ο Νικόλας Κατέρης είναι ο 18χρονος μαθητής της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής που αρίστευσε στις εξετάσεις των Α–Levels του βρετανικού συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του βρετανικού πανεπιστημίου Cambridge.

Πιο συγκεκριμένα  ο 18χρονος κατέκτησε το βρετανικό πανεπιστήμιο του  Cambridge το οποίο...
θεωρείται ένα από τα κορυφαία στον κόσμο, και ετοιμάζεται για τις σπουδές του ως πολιτικός μηχανικός.

«Είχα αποφασίσει από τη Γ' Γυμνασίου ότι ήθελα να σπουδάσω στη Βρετανία και είχα ως απώτερο στόχο το Cambridge, γιατί στον συγκεκριμένο τομέα είναι το καλύτερο. Στο engineering, βέβαια, κατέληξα πέρυσι», είπε ο Νικόλας, που έδωσε εξετάσεις τον Μάιο της Α' και της Β' Λυκείου, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο έδωσε και συνέντευξη στο Πανεπιστήμιο.

Ο ίδιος μαζί με τους συμμαθητές του σχεδίασαν και κατασκεύασαν μία μίνι Formula 1, μετέχοντας σε διαγωνισμό σχολείων σε όλη την Ελλάδα, κερδίζοντας το βραβείο για το καλύτερο μάρκετινγκ και για την εύρεση πόρων. Παράλληλα, αυτήν την εποχή με ένα φίλο του ετοιμάζουν μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.

Αν και θα πάρει μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις, το μέλλον του είναι προδιαγεγραμμένο στο Cambridge. Δεν τον εμπνέει το ελληνικό έδαφος!

«Δυστυχώς, η τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα όσα βλέπω να συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στα ελληνικά πανεπιστήμια με απώθησαν από το να σπουδάσω στη χώρα μου, κάτι το οποίο θα ήθελα πάρα πολύ. Η κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί δεν μπορεί να υποστηρίξει τους μαθητές να αναπτυχθούν στην επιστημονική κατεύθυνση που θα επιλέξουν», εξηγεί ο μαθητής.

 iefimerida.gr

Σχόλια