Διαμαρτυρία αγροτών στα διόδια Νεστάνης

Ομάδα αγροτών, κυρίως από τη Λακωνία, τη Μεσσηνία και την περιοχή των Δολιανών, με αγροτικά και επιβατικά αυτοκίνητα, βρίσκονται από τις 15.00 στα διόδια Νεστάνης, διαμαρτυρόμενοι, κυρίως, για τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις, ζητώντας να αποσυρθούν.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι, οι οποίοι...
δεν ξεπερνούν τους 100, υπογράμμισαν ότι δεν έχουν και δεν αντέχουν να πληρώσουν άλλο, πρόσθεσαν ότι «η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ στοχεύει στην εξαθλίωση του μικρομεσαίου αγρότη» και χαρακτήρισαν τη σημερινή κινητοποίηση «ακτιβιστική».

Αρχικά, οι αγρότες έμειναν στην άκρη του αυτοκινητοδρόμου, ενώ στη συνέχεια σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων και άρχισαν να μοιράζουν ενημερωτικό υλικό.

Στο πλευρό τους βρίσκονται οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο, Κώστας Ζαχαριάς, Θανάσης Πετράκος και Δημήτρης Κοδέλας, εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στα «δίκαια», όπως τα χαρακτηρίζουν, αιτήματα των αγροτών.

Ο κ. Πετράκος, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε ότι «οι αγρότες της Πελοποννήσου ξεκίνησαν σήμερα τις κινητοποιήσεις και αύριο τη σκυτάλη παίρνουν οι Θεσσαλοί και οι αγρότες της Μακεδονίας, ενόψει της AGROTICA». «Τα τελευταία μέτρα φορολόγησης των αγροτών στα χωράφια και στα μαντριά και τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, δεν μπορούν να τα αντέξουν οι αγρότες. Είμαστε εδώ μαζί τους και ζητάμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα φορομπηχτικά μέτρα, γιατί θα αποτελέσουν ταφόπλακα για την ελληνική αγροτιά» πρόσθεσε.

Η κινητοποίηση των αγροτών βρίσκεται σε εξέλιξη.

zougla.gr

Σχόλια