Χ. Δήμας: Το πραγματικό δίλημμα σήμερα δεν είναι μνημόνιο ή αντι-μνημόνιο

Από το γραφείο τύπου του βουλευτή της ΝΔ κ. Χ. Δήμα αναφέρεται: Ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας μίλησε στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε εκδήλωση που οργάνωσε Το «∆ΙΚΤΥΟ» για τη Μεταρρύθµιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, της Άννας Διαμαντοπούλου, µε αφορµή την έρευνα του think tank DEMOS για την ποιότητα του δηµοκρατικού συστήµατος στην Ευρώπη.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο...
Επικεφαλής της οµάδας των Σοσιαλιστών και ∆ηµοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου Hannes Swoboda, ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο Γραμματέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρώην εκρπόσωπος τύπου και Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, η Ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά, ο επ. αντιπρόεδρος του ΣτΕ και πρώην υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος, η καθηγήτρια Φιλοσοφίας Βάσω Κιντή και ο σκηνοθέτης Σωτήρης Γκορίτσας.

Ο Χρίστος Δήμας υπογράμμισε πως το πραγματικό δίλημμα σήμερα δεν είναι μνημόνιο ή αντι-μνημόνιο αλλά εάν πιστεύουμε πως το Ελληνικό κράτος πρέπει να ξοδεύει σύμφωνα με τις δυνατότητες του ή πέρα από αυτές; Δηλαδή, πρέπει να καταναλώνει λιγότερα ή παραπάνω από όσα παράγει; Κλείνοντας, τόνισε πως η επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος είναι μία μεγάλη ευκαιρία για ουσιαστικές αλλαγές στο δημοκρατικό πολίτευμα, ώστε η Ελλάδα του αύριο να μην έχει σχέση με την Ελλάδα του χτες και σημείωσε πως “όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι τότε έχουμε την δυνατότητα να καταφέρουμε πολλά. Το θέμα είναι –παρά τις πολιτικές μας διαφωνίες- να καταφέρουμε να ενωθούμε.”

Σχόλια