Δήλωση Γόντικα για τις εξελίξεις στη διαχείριση απορριμάτων

Μπορεί ο κ Τατούλης και η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου να ενέκριναν την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την διαχείριση των απορριμμάτων όμως τίποτα δεν  τέλειωσε. Τώρα να σημάνει γενικός ξεσηκωμός, να μπει παντού σε κάθε δήμο, σε κάθε εργατικό σωματείο, σε άλλους λαϊκούς  φορείς για να αποτραπεί το έγκλημα σε βάρος της υγείας και της τσέπης των πλατειών λαϊκών στρωμάτων σε βάρος του περιβάλλοντος.
Ο...
κ. Τατούλης και η πλειοψηφία αξιοποίησαν το μεθοδευμένο ακραίο αδιέξοδο στη διαχείριση των απορριμμάτων, που μας οδήγησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι συγκυβερνήσεις τους και οι δημοτικές αρχές που είναι στήριγμα τους στην Τοπική Διοίκηση.
Αξιοποίησαν το αυταρχικό τρομοκρατικό κλίμα που διαμόρφωσαν τις προηγούμενες μέρες μέσα και από Τοπικά ΜΜΕ που ταΐζει η Περιφέρεια αλλά και με τν παρουσία ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ που απαγόρευσαν στους κατοίκους να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Αξιοποίησαν την άμεση στήριξη της κυβέρνησης με την παρουσία πλειάδας υπουργών παλαιότερα, με την ανακοίνωση την προηγούμενη βδομάδα των τριών αρμόδιων υπουργών που στηρίζουν την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ.
Αξιοποίησαν και την αποχώρηση της ΝΔ και των Οικολόγων που πριν από δύο χρόνια ψήφισαν στο Περιφερειακού Συμβουλίου αυτές τις επιλογές και Περιφερειάρχης και πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου έκανα το πρώτο βήμα ψηφίζοντας την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Εμείς συνεπείς με τις δεσμεύσεις μας είμαστε η Λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και έξω από το Περιφερειακού Συμβουλίου, δώσαμε τη μάχη μαζί με τους κατοίκους και τους εκπρόσωπους των φορέων μέσα και έξω από το Περιφερειακού Συμβουλίου, καταγράφηκε το όχι στις επιλογές της ΤΕΡΝΑ, αποκαλύψαμε τις δυνάμεις της ΝΔ και των Οικολόγων που ψήφισαν πριν από δύο χρόνια αυτές τις επιλογές, τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου που δεν αντιτίθενται στη επιχειρηματική δραστηριότητα στη διαχείριση των απορριμμάτων και καταφεύγουν με ερώτηση του κ Χουντή στην ΕΕ για να κάνει ντα τον κ. Τατούλη. Η τελική απόφαση θα παρθεί στο Υπουργείο, η υπογραφή της Σύμβασης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα θα έρθει αργότερα. Γι’ αυτό οι κάτοικοι στην Οιχαλία, στην Παλαιόχουνη, στη Σκάλα στην Κίο παντού στην Πελοπόννησο πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους. Για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης, Περιφέρειας και ΤΕΡΝΑ, να διεκδικήσουν να γίνεται η διαχείριση των απορριμμάτων από ενιαίο δημόσιο φορέα χωρίς καμία ανάμειξη ιδιωτών, χωρίς καμία επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων που ήδη πληρώνουν υπέρογκη φορολογία και ανταποδοτικά τέλη. Αυτός ο κρατικός φορέας θα κάνει τις χωροθετήσεις με επιστημονικά χωροταξικά κριτήρια, θα επιλέγει τις μεθόδους διαχείρισης με προτεραιότητα τη διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση και κομποστοποίηση. Μόνο τότε μπορεί να υπάρξει σεβασμός στο περιβάλλον, προστασία της υγείας και της τσέπης των λαϊκών στρωμάτων.
Εμείς συνεπείς, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή αυτών των αγώνων.

Σχόλια