Κυκλοφορούν ανάμεσά μας και σπέρνουν απώλεια και σύνθλιψη

 ΚΡΥΣΤΑΛΊΑ ΠΑΤΟΎΛΗ

Πολύ άσχημες εμπειρίες μπορεί να προκαλέσουν άνθρωποι που φιλοξενούν ένα σχετικά νέο είδος ψυχοπαθολογίας που το αντιλαμβάνεται όποιος τους συναναστρέφεται συνήθως όταν είναι πάρα πολύ αργά, όταν ο/η συγκεκριμένος ψυχοπαθής συνήθως από μία αφορμή παράνοιας, ξαφνικά καταστρέφει με κυνικό τρόπο την όποια σχέση έχει...
δημιουργήσει. 
Ειδικά οι ηλικίες μεταξύ 35 με 45 έχει παρατηρηθεί από ειδικούς ότι φιλοξενούν αυτή την ειδική ψυχοπαθολογία, και το σύμπτωμά της είναι η έξαφνη -και προφανώς αδικαιολόγητη- εξαφάνιση. 
Εξαφάνιση από σχέσεις, οικογένεια, ή και εργασία. 
Μια προσπάθεια καθολικής ακύρωσης των άλλων, αλλά μοιραία καθολικής ακύρωσης και του ίδιου του εαυτού που σχετίστηκε μέχρι εκείνη τη στιγμή και δεν το έχει σε τίποτα να διαλύσει μία οποιαδήποτε σχέση, με ψυχοπαθητική αδιαφορία. 
Άνθρωποι βαθιά τραυματισμένοι, έτοιμοι να ακυρώσουν σχεδόν για ψίλου πήδημα, όποιον σχετιστεί μαζί τους αλλά και το κομμάτι εκείνο του εαυτού τους που αφορά αντίστοιχα την συγκεκριμένη σχέση. 
Μια ψυχοπαθολογία που φυσικά δεν …φύτρωσε, αλλά δημιουργήθηκε σε ανάλογες οικογενειακές και κοινωνικές συνθήκες. 
Άνθρωποι ανίκανοι – ανάπηροι να σχετιστούν ουσιαστικά, που όμως τους συμπαθεί κανείς μάλλον εύκολα και η προσωπικότητά τους έχει χτιστεί πάνω σε ένα προσωπείο, μία ψεύτικη μάσκα, ειδικά ως προς τον τρόπο του σχετίζεσθαι. 
Ειδικότητά τους και ίσως ασυνείδηττη επιδίωξή τους, να προκαλούν στους άλλους ανείπωτο πόνο απώλειας, ενώ οι ίδιοι αποχωρούν εν μία νυχτί παγωμένοι και απαθείς. 
Τον ίδιο πόνο απώλειας και ακύρωσης, που προφανώς ένιωσαν και οι ίδιοι κάποτε -και δυστυχώς όχι μόνο για τον εαυτό τους μα και για τους άλλους πλέον- δεν στάθηκαν ικανοί να τον διαχειριστούν, και ως άμυνα ταυτίστηκαν με τον επιτιθέμενο.

Καλή τύχη και δύναμη σε όσους τους λάχει να τους συναπαντήσουν…

υγ. Λόγω του ότι έχουν προφανώς ζήσει τραυματικά την απώλεια, ενδέχεται να είναι εν δυνάμει και πολύ δημιουργικοί όσο και χαρισματικοί.

Πηγή: afigisizois.wordpress.com

Σχόλια