Μη…ξεχνιόμαστε

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΑΠΟ όρθρου…ελαφρώς βαθέος πατάμε το κουμπί. Για το δίδυμο σε αποκλειστικότητα, την ώρα εκείνη. Με τη «βαριά» τηλεοπτική ιστορία στην πλάτη των δυο, που συνεχίζουν ως…φίρμες, με την ειδικότητα κτηθείσα στην ΕΡΤ της πλησμονής των μέσων και της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος.

ΔΕΝ το…
θυμούνται οι κ. κ. Λυριτζής και Οικονόμου πως τα ‘κονόμησαν νόμιμα (το…ηθικά άσ’ το), απ’ το (ηλίθιο) Σημιτικό ΠΑΣΟΚ που έβαλε στην τηλεοπτική μόστρα (ΝΕΤ) την κα Παναγιωταρέα και του δυο παραπάνω. Κάτι σαν φίδια πολιτικά στον κόρφο του, και ήρθε η ώρα και πληρώνει. Με τα ποσοστά του σε τροχιά εκμηδενισμού του και τους παραπάνω να βοηθάνε. Ο ένας τους να λυσσάει «αντικυβερνητικά» και ο έτερος υπολογισμένα μη φανεί πως άλλαξε «ιδεολογία». Αμφότεροι επαληθεύοντας το «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος» και η ζωή συνεχίζεται.

ΜΕ τον μαθητόκοσμο της Βέροιας στο δρόμο για το πετρέλαιο και τον εν δυνάμει δήμαρχο-«αγωνιστή», στο πλευρό, των μαθητών. (Έτσι κάνουν όλοι  με τη…τζάμπα διαφήμιση και προβολή). Χωρίς κανένας τους να αναφέρεται στο (πρόσφατο) παρελθόν και στο «πού πήγαν τα λεφτά;». Τότε, με τους πανέλληνες να συμμετέχουν στο καθολικό πάρτι (της καταστροφής). Κατά τις «δυνάμεις» του έκαστος. Που κλεψιά (και) των καυσίμων ξεκινούσε απ’ τα σύνορα της λαθροεξαγωγής, περνούσε από κάποιους βενζινάδες και τους σκόπιμα αδιάφορους ελεγκτές, πριν φτάσει (και) στα σχολεία, λιποβαρές, για να ξοδευτεί ασυλλόγιστα σε δημόσιες υπηρεσίες.

ΑΦΗΣΑΝ την «τρύπα» του οι παραπάνω διαδρομές και ποιος (και πώς) την καλύπτει; Είναι αργά, ωστόσο, κανένας των λαλίστατων της διαμαρτυρία δεν το θίγει κι ίσως το ξέχασε. Ξεσηκώνει τα…πλήθη ο κ. Λυριτζής (στον καινούριο ρόλο του), αλλά δεν του θυμίζουν κάποια μικρά, μέτρια και μεγάλα που άνοιξαν «τρύπες». Ωστόσο, είναι αριθμοί (και «μεγίστην κέκτηται αριθμός δύναμιν»). Γι αυτό ρωτάμε και…απαντάμε.

Με ΠΟΣΑ χιλιάρικα ευρώ το «πετρελαϊκό» πρόβλημα της εκπαιδευτικής περιφέρειας της Νάουσας παύει να είναι πρόβλημα; Με καμιά…τρακοσάρια. Όσο το «χρονιάτικο» ενός των παραπάνω. Και με του άλλου; Θα χόρταιναν στρατιές πεινασμένων.
* ΛΥΡΙΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 324.000 ευρώ το χρόνο

* ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΤΟΣ 324.000

Σχόλια