Συμμετοχή Δήμου Νεμέας στις δράσεις για την ανακύκλωση

Ο Δήμος Νεμέας  συμμετέχει στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Νομό Κορινθίας από τις 22/11/2013 έως και τις 22/12/2013 για την ανακύκλωση. Οι δράσεις της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την εθελοντική συμμετοχή του Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων καθώς επίσης και τη συμμετοχή της...
Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης Νομού Κορινθίας.

Οι δράσεις στο Δήμο Νεμέας  ξεκινούν το Σάββατο 30 Νοεμβρίου όπως παρακάτω:
Α. Στις  10.00 π.μ. – 14.00 με την εκδήλωση  «το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης», μία 4-ωρη εκπαιδευτική-ψυχαγωγική δραστηριότητα για τα παιδιά των Σχολείων.
H συγκεκριμένη δράση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Δεύτερου Δημοτικού Σχολείου Νεμέας. Τα παιδιά θα συμμετέχουν ενεργά, θα εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται, θα χωριστούν σε ομάδες και θα πάρουν μέρος σε παιχνίδια όπως: στόχος, κρίκοι, κάδος, παζλ, memory, φιδάκι, ψάρεμα, κυνήγι χαμένου θησαυρού, τροχός ανακύκλωσης, τσουβαλοδρομίες και bowling.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν συμβολικά δώρα σε όλους.

Β. Ομιλία από τον κ. Λάμπρο Μπούκλη - Περιφ.Σύμβουλος - Γραμμ.Περιφ. Συμβουλίου Πελοποννήσου - Εκλεγμένο Μέλος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας,
Στις 6:00μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου.
Με θέμα « Ανακύκλωση – Επαναχρησιμοποίηση – Αλληλεγγύη »


Όλες αυτές οι δράσεις έχουν ως στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση τόσο των παιδιών όσο και των μεγαλύτερων σχετικά με την ανακύκλωση, με την προστασία του περιβάλλοντος καθώς επίσης και με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Σχόλια