Με 164 ψήφους «πέρασε» η τροπολογία για τα φάρμακα

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία Γεωργιάδη για το φάρμακο με 164 ‘ναι’, 72 ‘όχι’ και δέκα ‘παρών’ σε σύνολο 246 ψηφισάντων. 

Νωρίτερα, πάντως, σε μία από τις πλέον θυελλώδεις ψηφοφορίες της Βουλής, στην αίθουσα της Ολομέλειας επικράτησε συχνά το χάος, με τη διαδικασία να γίνεται με συνεχείς διακοπές και σε κλίμα γενικευμένης αναταραχής. Η ψηφοφορία διεξήχθη απουσία των βουλευτών των ...
Ανεξάρτητων Ελλήνων που μπήκαν στην αίθουσα για να ψηφίσουν μόνο για τις άρσεις ασυλίας συναδέλφων τους. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διέκοπταν, φωνάζοντας, ενώ στην συντριπτική τους πλειοψηφία δήλωναν από μικροφώνου τη συμφωνία τους με τα άρθρα 1,2,3,4 της τροπολογίας και τη διαφωνία τους με το άρθρο 5 για τα φάρμακα, ζητώντας να καταγράφεται κάθε φορά στα πρακτικά. Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα, είχε καταγραφεί –όπως διαβεβαίωσε ο προεδρεύων Γιάννης Τραγάκης- η θέση του κόμματος συνολικά, όπως εκφράστηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Παναγιώτη Κουρουμπλή λίγο πριν από την έναρξη της διαδικασίας, μετά την απόρριψη του αιτήματός του να διεξαχθούν ξεχωριστές ψηφοφορίες για κάθε ένα άρθρο της τροπολογίας.
Χρειάστηκε ως και η παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, που αντικατέστησε για λίγα λεπτά στην έδρα τον Γιάννη Τραγάκη, προκειμένου να επαναλάβει ότι έχει καταχωρηθεί η ακριβής θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των άρθρων 1,2,3 και 4 της τροπολογίας και κατά του άρθρου 5. 

real.gr

Σχόλια