Ο 17χρονος Μιχάλης Παπαμιχαήλ παρουσιάζει το πρώτο του ιστορικό βιβλίο

            ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του ιστορικού βιβλίου «Κλεωναί ἀρχαία πόλις» του μαθητή Μιχάλη Δ. Παπαμιχαήλ το Σάββατο 9 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Νεμέας.

Ο νεαρός Μιχάλης δήλωσε αποκλειστικά στο nemeapress...
:
 ''Δεν είμαι αρχαιολόγος, ούτε φιλόλογος, ούτε ιστορικός αλλά ένας έφηβος  που από τα δεκατέσσερά του ασχολείται σοβαρά με την τοπική ιστορία και γενικά αγαπά την ιστορία. Το πάθος αυτό με οδήγησε στο να γράψω αυτό το βιβλίο. Έψαξα εκατοντάδες διαφορετικές πηγές μόνο και μόνο, για να παρουσιάσω, όσο το δυνατόν, πιο ολοκληρωμένες πληροφορίες για την πόλη-κράτος των Κλεωνών.

            Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με στήριξαν και με σέβονται. Σε αυτούς θα ήθελα να δείξω την αγάπη μου αφιερώνοντάς τους το μικρό έργο μου''. 

Ποιός είναι ο Μιχάλης Παπαμιχαήλ;


Ο Μιχάλης Παπαμιχαήλ του Δημήτρη και της Σοφίας γεννήθηκε το 1996 στις Αρχαίες Κλεωνές του Δήμου Νεμέας. Φοίτησε στο Δημοτικό σχολείο του χωριού του και στο Γυμνάσιο Νεμέας ενώ σήμερα διανύει ως μαθητής την τελευταία του χρονιά στο Γενικό Λύκειο Νεμέας.
Είναι κάτοχος πτυχίου Αγγλικών ενώ έχει διακριθεί και σε καλλιτεχνικό επίπεδο. Το  2009 μάλιστα απέσπασε σε διαγωνισμό Θεατρικών Ομάδων έπαινο απ’ τον τότε Νομάρχη Κορινθίας Νίκο Ταγαρά,  για την ερμηνεία του στο ρόλο του ‘’Ψευτοθόδωρου’’ της παράστασης ‘’Ζητείται Ψεύτης’’ της Θεατρικής Ομάδας του Π.Σ. των Αρχ. Κλεωνών.
Τα ενδιαφέροντα του εστιάζονται στο χώρο της αρχαιολογίας, της αρχαίας και νεότερης ελληνικής γραμματείας και ιστορίας. Άρθρα του σχετικά με την τοπική ιστορία έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό «Έπαθλο». Είναι ενεργό μέλος του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου των Αρχαίων Κλεωνών και  έχει συμμετάσχει ως ‘’ερασιτέχνης’’ ξεναγός σε αρκετές πεζοπορίες του σωματείου.
Το καλοκαίρι του 2011 είχε λάβει μέρος σε εκπαιδευτική εκδρομή του Αμερικανικού Πανεπιστημίου του Princeton στο Απεσάντιο Όρος (Φωκά) όπου και επισκέφτηκε το βωμό του Απεσάντιου Διός και διατύπωσε τις απόψεις του σχετικά με αυτό το παράξενο τόπο λατρείας.


Το 2010 ξεκίνησε και επίσημα την ιστορική του έρευνα πάνω στην ιστορική πορεία της αρχαίας πόλης των Κλεωνών. Στο πλαίσιο αυτής  έγραψε και το βιβλίο «Κλεωναί αρχαία πόλις».

Σχόλια