ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Ανακοίνωση για το MALL στη Σωληνουργεία

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Εδώ και δύο χρόνια ο όμιλος Στασινόπουλου έχει δρομολογήσει τη δημιουργία εμπορικού κέντρου στη θέση της πρώην σωληνουργίας Κορίνθου. Με αφορμή τη διεξαγωγή στο συγκεκριμένο  χώρο της 5ης Πανελλήνιας Έκθεσης. Οφείλουμε με την ευκαιρία αυτή να δηλώσουμε και πάλι την αντίθεσή μας στη δημιουργία του εμπορικού κέντρου...
(όπως και κάθε άλλου στην περιοχή μας).
Το εμπορικό κέντρο θα νεκρώσει την ούτως ή άλλως μηδαμινή εμπορική κίνηση της περιοχής και θα οδηγήσει σε πλήρες αδιέξοδο τους εμπόρους και επαγγελματίες που μαστίζονται από τις ακολουθούμενες κυβερνητικές πολιτικές και την κρίση. Επειδή ο στόχος των μνημονιακών κυβερνήσεων είναι εκτός των άλλων η εξαφάνιση των μεσαίων στρωμάτων και η κατακρήμνιση των εργασιακών δικαιωμάτων, το εμπορικό κέντρο θα συντελέσει και προς αυτήν την κατεύθυνση με τους μισθούς των 400 και των 500 ευρό που συνηθίζονται σε τέτοιες επιχειρήσεις. Σε αυτές τις απλές διαπιστώσεις η κυβέρνηση κωφεύει και δεν απαντά ούτε στα ερωτήματα του εμπορικού κόσμου της Κορινθίας, ούτε καν στην επερώτηση που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πέντε μήνες στην Ελληνική Βουλή αδιαφορώντας πλήρως για τις ανάγκες της κοινωνίας και τη δημοκρατική λειτουργία.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι ο όμιλος Στασινόπουλου μόλις την περασμένη εβδομάδα μετέφερε την έδρα του στο Βέλγιο προτάσσοντας τα επιχειρηματικά του συμφέροντα. Η μνημονιακή μας κυβέρνηση προχωρά στην αδειοδότηση του εμπορικού κέντρου του ομίλου αδιαφορώντας για τα συμφέροντα της κοινωνίας και του κόσμου της εργασίας. Εμείς ως κοινωνία δεν έχουμε το δικαίωμα να τους το επιτρέψουμε.

Σχόλια