Σήμερα η εκκίνηση του Σπάρταθλου

Σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ξεκινάει στις 7 ο διεθνής αγώνας δρόμου «Σπάρταθλον 2013», που θα διεξαχθεί το διήμερο 27 και 28 Σεπτεμβρίου, στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη, απόστασης 246 χιλιομέτρων. 

Ο αγώνας, πραγματοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», που στηρίζει τον αγώνα από το 2004. Συμμετοχή έχουν δηλώσει...
333 αθλητές και αθλήτριες, από 35 χώρες, εκ των οποίων 32 είναι γυναίκες. Η Ελλάδα μετέχει με 43 δρομείς.

Στον αγώνα θα λάβουν μέρος αρκετοί από τους κορυφαίους αθλητές των υπεραποστάσεων, όπως οι Ιβάν Γκουντίν (πρώτος το 2010 και το 2011), από την Ιταλία, ο Γιούζι Σακάι από την Ιαπωνία και ο Γιαν Άλμπερτ Λάντνικ από την Ολλανδία, που έχουν καταλάβει τη δεύτερη θέση.

Ακόμα, συμμετέχει για πρώτη φορά ο Αμερικανός Μίκαελ Μόρτον, με καταπληκτικές επιδόσεις στις 24 ώρες, όπου κάλυψε 277,543 χλμ. Στην κατηγορία των γυναικών θα αγωνιστεί η νικήτρια του 2011, Σίλβια Λιούμπικς από την Ουγγαρία.

Σε ισχύ θέτει η Τροχαία έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

A. Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, από 07.00-10.00 στο τμήμα του οδοστρώματος της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου (Ν.Ε.Ο.Α.Κ.) πλάτους 1,5 μ., στη δεξιά πλευρά του ρεύματος κυκλοφορίας προς Κόρινθο από τη διασταύρωση Λ. Αθηνών & Ιεράς Οδού (10,000 χ/θ) έως τη διασταύρωση Διυλιστηρίων (15,600 χ/θ). 

Η κίνηση των οχημάτων στο προαναφερόμενο τμήμα της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. δεν θα επιτρέπεται και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τις εναπομένουσες λωρίδες κυκλοφορίας.

B. Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, από 08.00-13.30΄ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου (Π.Ε.Ο.Α.Κ.), από την ανώνυμη οδό που οδηγεί προς την περιοχή Κανδύλι (χ/θ 35+840) έως την οδό Γρ. Λαμπράκη (Κουλουριώτικο μονοπάτι - χ/θ 32+660), περιοχής Δήμου Μεγαρέων.

Η κίνηση των οχημάτων στο προαναφερόμενο τμήμα της Π.Ε.Ο.Α.Κ. θα πραγματοποιείται ως εξής:

Στην κατεύθυνση προς Κόρινθο:
Δεξιά χ/θ 34,000 της Π.Ε.Ο.Αθηνών-Κορίνθου, δεξιά ανώνυμη οδό που οδηγεί προς την περιοχή Κανδύλι, συνέχεια από την ειδικά προσωρινά διαμορφωμένη άνω διάβαση των γραμμών Ο.Σ.Ε., αριστερά Νότιος Παράπλευρος Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, αριστερά οδό Γρ. Λαμπράκη (Κουλουριώτικο μονοπάτι) και δεξιά Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου στην κατεύθυνση προς Κόρινθο. 

Στην κατεύθυνση προς Αθήνα: 
Αριστερά οδό Γρ. Λαμπράκη (κουλουριώτικο μονοπάτι χ/θ 32.660), δεξιά Νότιος Παράπλευρος Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, δεξιά στην ειδικά προσωρινά διαμορφωμένη άνω διάβαση των γραμμών Ο.Σ.Ε., δεξιά ανώνυμη οδό που οδηγεί προς την περιοχή Κανδύλι και αριστερά Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

Σχόλια