Συμφώνησαν να μην γίνουν εκλογές

Ως ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ η συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου στη Ν. Υόρκη, λίγο πριν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναχωρήσει για την Αθήνα. 

Σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, μεταξύ πρωθυπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, για το θέμα της Χρυσής Αυγής υπάρχει απόλυτη συμφωνία και συνεννόηση.

Όπως επίσης αναφέρθηκε χαρακτηριστικά...
, άξονας της συμφωνίας των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου «είναι η διαφύλαξη της πολιτικής σταθερότητας και η απόλυτη απόρριψη κάθε ιδέας περί εκλογών» .

Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συζήτησαν επίσης για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ, κινητικότητα κοκ). 

Η στάση της κυβέρνηση είναι απολύτως σταθερή και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους: «Όχι σε νέα δημοσιονομικά μέτρα, ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές με στόχο ανάπτυξη και απασχόληση».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε επίσης τον πρωθυπουργό για τις σημαντικότερες από τις επαφές του στο πλαίσιο της ΓΣ του ΟΗΕ και ιδιαίτερα για το Κυπριακό καθώς και το ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ, «ζητήματα για τα οποία οι κκ. Σαμαράς και Βενιζέλος βρίσκονται σε απόλυτο συντονισμό». 

Τα γεγονότα  δεν έφεραν κοντά κυβέρνηση - αντιπολίτευση  

Τα γεγονότα με τις συλλήψεις της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής δεν δημιούργησαν τελικά ένα κοινό μέτωπο μεταξύ της Κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο κόντρα μεταξύ κυβερνητικού εκπροσώπου και του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό. 

Ο Πρωθυπουργός λίγο πριν ανακοινώσει για τις ΗΠΑ και συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους είπε «δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές». Μάλιστα ο Αντώνης Σαμαράς θα ενημερώσει για όλες τις εξελίξεις τον Ευ. Βενιζέλο στην Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και μίλησε στην Ολομέλεια της 68ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις θυσίες του ελληνικού λαού που απεκατέστησαν την αξιοπιστία της χώρας αλλά και στις προσπάθειες της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για μεγάλη ολιγωρία στο θέμα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής και ζήτησε εκλογές «Επιτέλους ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του πράττουν το αυτονόητο. Έστω και αργά. Έστω και μετά από πέντε δολοφονίες και εκατοντάδες εγκληματικές επιθέσεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας

ΣΥΡΙΖΑ: Έστω και αργά η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο

«Αποκαλύπτει πως το μόνο που τελικά τους ενδιαφέρει είναι να σύρουν τη χώρα σε εκλογές προκαλώντας πολιτικό χάος. Γι' αυτό δυναμιτίζουν συνειδητά την πολιτική ομαλότητα και υπονομεύουν με κάθε τρόπο τη σταθερή πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση» δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου. «Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη» πρόσθεσε και επεσήμανε πως «η κυβέρνηση θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα το έργο και την αποστολή της και πως προωθεί βήμα βήμα και σταθερά την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας και εγγυάται την αποτελεσματική λειτουργία των δημοκρατικών μας θεσμών.

real.gr

Σχόλια