Στα σκαριά νέα ρύθμιση για χρέη σε ταμεία

Πρόταση για επιμήκυνση δόσεων στις ρυθμίσεις χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία πρόκειται να επαναφέρει το υπουργείο Εργασίας στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα που ξεκινούν αύριο Παρασκευή στο πρώτο ραντεβού που έχει προγραμματιστεί. 

Η πρόταση (σύμφωνα με ένα σχέδιο παρεμβάσεων στις υφιστάμενες ρυθμίσεις που έχει ετοιμαστεί από το ΙΚΑ και έχει παραδοθεί στο υπουργείο) θα περιλαμβάνει την αύξηση των δόσεων πέραν των...
48 ή εναλλακτικά τη μεταφορά ενός μέρος των υποχρεώσεων από οφειλές του 2013 για τον επόμενο χρόνο. 

Για τον αριθμό των δόσεων το ΙΚΑ επαναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο για την αύξηση των δόσεων έως τις 72 και εναλλακτικά να μεταφερθούν στους επόμενους 12 μήνες οι οφειλές του 2013, ώστε έτσι να δοθεί η δυνατότητα αφενός να ενταχθούν σε ρύθμιση περισσότεροι οφειλέτες και αφετέρου να δοθεί μια ανάσα ρευστότητας στις επιχειρήσεις για να πληρώνουν τις τρέχουσες εισφορές και να μη δημιουργούν νέα βάρη.

Την ίδια στιγμή, ενεργοποιούνται και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης καθώς το ΙΚΑ έχει στείλει κατασχετήρια σε 11.500 οφειλέτες του που έχασαν παλιότερες ρυθμίσεις, ενώ σε 1.173 περιπτώσεις έχει προχωρήσει σε κατάσχεση κινητής περιουσίας και από 173 οφειλέτες του έχει κατάσχει ακίνητη περιουσία. “Ακίνδυνα” είναι τα ειδοποιητήρια που έχει στείλει ο ΟΑΕΕ σε οφειλέτες του, καθώς, σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του Οργανισμού δεν είναι ειδοποίηση για κατασχέσεις, αλλά συνιστούν υπενθύμιση για τακτοποίηση οφειλών.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Σχόλια