Σφίγγει ο δικαστικός κλοιός για τη Χρυσή Αυγή, απειλούν με κάλπες

Το τελευταίο του χαρτί παίζει ο Μιχαλολιάκος μπροστά στο δικαστικό «τσουνάμι» που χτυπά τη Χρυσή Αυγή. Η αποκάλυψη του Ν. Χατζηνικολάου για την εισήγηση που έχει στα χέρια του ο Μιχαλολιάκος και οι «γλυκές» σκέψεις του Μαξίμου.

Ραγδαίες ενδέχεται να είναι οι εξελίξεις μέσα στις επόμενες ημέρες στο πολιτικό πεδίο μετά το δικαστικό «τσουνάμι» που χτυπά τη Χρυσή Αυγή με τις πληροφορίες να δίνουν και να παίρνουν για τα στοιχεία που δένουν...
υψηλά στελέχη ακόμη και βουλευτές του κόμματος σε έκνομη δράση.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος με «κομμένα φτερά» εμφανίστηκε χθες στο περιστύλιο της βουλής και άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ως προς το ενδεχόμενο παραίτησης βουλευτών του προκειμένου να γίνουν εκλογές -κατ' αρχήν στις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες εκπροσωπείται το κόμμα του.

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο του Star ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής έχει στα χέρια του συγκεκριμένη εισήγηση για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει σε περίπτωση που ο δικαστικός κλοιός φτάσει μέχρι τον πυρήνα του κόμματός του. Κομβικό ρόλο στο σχεδιασμό έχει κορυφαίος συνταγματολόγος και ο αδελφός του κ. Μιχαλολιάκου - ποινικολόγος Τάκης Μιχαλόλιας.


Η Χρυσή Αυγή εκλέγει βουλευτή σε 14 περιφέρειες και όπως τονίζουν όλοι όσοι γνωρίζουν τις προβλέψεις του συντάγματος είναι εξαιρετικά δύσκολο η χώρα να προχωρήσει μόνο στις λεγόμενες αναπληρωματικές εκλογές καθώς το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου εκπροσωπείται σε μεγάλες περιφέρειες που σε εθνικές εκλογές δίνουν κυβερνήσεις.

Οι «γλυκές» σκέψεις στο Μαξίμου

Τα τελευταία 24ωρα στα «γαλάζια» παρασκήνια αλλά και στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται ιδέες και σκέψεις για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι μετρήσεις που «τρέχουν» δείχνουν όχι μόνο σημαντική αποδυνάμωση της Χρυσής Αυγής αλλά και «επαναπατρισμό» ψηφοφόρων στη ΝΔ. Σε όλες τις μετρήσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα, η ΝΔ εμφανίζει ενίσχυση των ποσοστών της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή να χάνει δυνάμεις ακόμη και σε "δυνατές" γι' αυτήν περιφέρειες όπως είναι η Α' Αθηνών.

«Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και δεν εκβιάζεται» λένε συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά χαρακτηρίζοντας όμως ως «ανέκδοτο» τα όσα διαρρέουν από τη Χρυσή Αυγή για ομαδική παραίτηση και κάλπες. Βασική παράμετρος παραμένει η βουλευτική ασυλία για τους χρυσαυγίτες - παράμετρος που μπορεί να αποδειχθεί «χρήσιμη» για κάποιους στην πορεία των ερευνών.

Ωστόσο δεν λείπουν οι φωνές που λένε ότι η Χρυσή Αυγή στην παρούσα στιγμή είναι εμφανώς αποδυναμωμένη με «τσαλακωμένο» προφίλ και πλέον με το «φυσικό της πρόσωπο» να είναι κάθε βράδυ στα δελτία των οκτώ. Η συγκυρία, κατά τα ίδια στελέχη, είναι ιδανική ώστε να τεθεί πολιτικά στο περιθώριο το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου και ταυτόχρονα να «εξασφαλιστεί» ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και με σημαντική διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ρίσκο όμως παραμένει: Αρκετοί «γαλάζιοι» εκτιμούν ότι κατ' αυτόν τον τρόπο η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται περίπου ως «ρυθμιστής» των πολιτικών εξελίξεων και ουδείς βάζει το χέρι του στη φωτιά για το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης και τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αποφάσεις σε καμία περίπτωση δεν έχουν ληφθεί και όλα θα σταθμιστούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό που μέσα σε όλα θα πρέπει να συνυπολογίσει και το τι θα γίνει με το ΠΑΣΟΚ και τα ποσοστά του καθώς είναι κοινό μυστικό πως ο κ. Βενιζέλος, για τους σχεδιασμούς της επόμενης ημέρας, θα πρέπει να φτάσει στις εκλογές έχοντας τουλάχιστον διασφαλίσει πως τα ποσοστά του δεν θα είναι χαμηλότερα από τις τελευταίες εκλογές.

real.gr

Σχόλια