Νεμέα: 5ος Ποδηλατικός Γύρος 85 km ΑΗΔΟΝΙΑ 2013

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΗΔΟΝΙΩΝ (ΔΗΜΟΥ ΝΕΜΕΑΣ)


5ος Ποδηλατικός αγώνας αντοχής 85km ''ΑΗΔΟΝΙΑ 2013''

Μια αθλητική εκδήλωση που πλέον έχει γίνει θεσμός. Ένας επίπονος αγώνας με τους αθλητές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την νίκη. Σε μια πανέμορφη καταπράσινη διαδρομή, που διασχίζουν 2 νομούς...
(Ν.Κορινθίαςκ αι Ν.Αργολίδας), 3 δήμους (Δ.Νεμέας-Δ.Συκιωνίων - Δ.Άργους), και 11 Κ.Δ (Κ.Δ Πετρίου – Λεοντίου – Αηδονίων – Γαλατά –Ασπροκάμπου – Καλλιανίων – Στυμφαλίας – Καρτερίου  -Λαύκας – Σκοτεινής - Πλατανίου). Μια διαδρομή μέσα από τον αμπελώνα της Νεμέας,δίπλα από τον Ασωπό ποταμό, περνώντας από ιστορικά μνημεία και περιοχές με ιστορία αιώνων (Φλιούντα, Πετρί, Αηδόνια(Μυκηναϊκοί τάφοι), Στυμφαλία), αγκαλιάζοντας την λίμνη Στυμφαλίας κάνοντας τον γύρο κάτω από την σκιά της Ζήρειας και των ελάτων της.

Ένας αγώνας που διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο Αηδονίων με σκοπό την ανάδειξη της περιοχής μας, των ιστορικών μας μνημείων, των τοπικών και παραδοσιακών μας προϊόντων καθώς και των αθλητισμό με βάση το ποδήλατο. Το ποδήλατο που είναι για όλες τις ηλικίες και για άντρες και για γυναίκες και για πρωταθλητισμό-αθλητισμό αλλά και σαν χόμπι ομαδικό ή ατομικό.

Σε αυτή την χρονική περίοδο που θα γίνει ο αγώνας μας ο δήμος Νεμέας έχει τριήμερο εκδηλώσεων 6-7-8/9/2013 ''Μέρες Νεμέας'' με θέμα τον αμπελώνα μας με το καταπληκτικό ονομασίας προέλευσης ''Αγιωργίτικο'' κρασί μας, με όλα τα οινοποιία και τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας να έχουν την τιμητική τους δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλες τις ποικιλίες παραγωγής κρασιών της περιοχής μας.

Ο αγώνας γίνεται την τρίτη κατά σειρά ημέρα των εκδηλώσεων την Κυριακή 8/9/2013. Θα προηγηθεί αγώνας μικρών φίλων του ποδήλατου ηλικίας 8-13 ετών με ώρα εκκίνησης 10:00 μπροστά από το δημαρχείο του δήμου Νεμέας με τις απονομές στο τέλος. Στις 10:30 θα δοθεί εκκίνηση για τον αγώνα αντοχής 85km πάλι από το δημαρχείο και τερματισμό του πρώτου ποδηλάτη περίπου στις 13:30 στην πλατεία του Αγ.Νικολάου στα Αηδόνια όπου και θα γίνουν οι απονομές. Επίσης όσοι θέλουν και μπορούν για μια βόλτα με ποδήλατο ως τα Αηδόνια για τον τερματισμό των αθλητών ευπρόσδεκτοι. Στο χώρο όπου θα γίνουν οι απονομές θα υπάρχουν οι χορηγοί μας με τα προϊόντα τους σε σταντ για την προβολή τους, αυτά θα είναι:κρασί-λάδι-μέλι-ζυμαρικά-γλυκά-σταφίδα-ξύδι-πετιμέζι.



Ευχαριστούμε την Π.Ε.Π.Α για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει όλα αυτά τα χρόνια και διοργανώνουμε τον αγώνα μας καθώς και την άψογη συνεργασία που έχουμε σαν σύλλογοι μεταξύ μας. Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς μας: τον δήμο Νεμέας, τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας, την Σ.Ο.Ν, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νεμέας, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας, την Natura-υάς, την Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου, την εταιρεία Β.Μπασανιώτης, την G.Geobpres, τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, την ''Σοφία της γης'', τον κ.Κατσαμπούρη Ν, την Νεμέλια, τον κ.Καρπερό Δ, τον κ.Μανάβη Χ, τον κ.Σελλά Ι, τον κ.Μανάβη Σ, την H.LIFE (κ.Λημνιάτης Β), την διασωστική εθελοντική ομάδα του συλλόγου ''ΠΗΓΑΣΟΣ'' της Κορίνθου, το Ε.Κ.Α.Β και την ΕΛ.ΑΣ που πάντα μας βοηθάει με το έργο της σε όλη την διαδρομή.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αθλητές που έρχονται και συμμετέχουν στον αγώνα (φέτος οι συμμετοχές θα αγγίξουν τους 200).

Σας περιμένουμε όλους, καλό αγώνα καλή δύναμη και χωρίς τραυματισμούς.



Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου "Νέων" Αηδονίων

Γιώργος Καρυώτης

Σχόλια