Eπιλέον 270 εκατ. ευρώ στο «Εξοικονόμηση κατ' οίκον»

Αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' οίκον» κατά 270 εκατομμύρια ευρώ ζητεί ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης, με επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστή Χατζηδάκη. Η αύξηση, όπως αναφέρει, είναι απαραίτητη προκειμένου να συνεχιστεί η υποδοχή νέων αιτήσεων προέγκρισης δανείου έως την άνοιξη 2014 και να ολοκληρωθούν οι υπαγωγές πριν από το τέλος 2014. Μέσω του προγράμματος ενισχύονται, όπως είναι γνωστό...

, νοικοκυριά για να κάνουν επενδύσεις ενεργειακής θωράκισης των κατοικιών με αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης, αντικατάσταση των κουφωμάτων κ.ά.

Όπως τονίζει ο κ. Μανιάτης στην επιστολή του, «είναι αναγκαία η εξεύρεση πρόσθετων πόρων στο πλαίσιο της αναθεώρησης των επιχειρησιακών προγραμμάτων, δεδομένης της χρησιμότητας του προγράμματος στην εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό τομέα και της θετικής επίπτωσής του στις δραστηριότητες παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας, το οποίο συμβάλλει μεταξύ άλλων στην τόνωση της απασχόλησης με περίπου 10.400 θέσεις εργασίας».

Σχόλια