Εμπορικός Σύλλογος Νεμέας: 14 χρόνια δημιουργίας

Στις 8 Νοεμβρίου 1999 μια ομάδα νέων ανθρώπων με την πλήρη υποστήριξη της παλαιότερης γενιάς εμπόρων, αναλάβαμε τον Εμπορικό Σύλλογο Νεμέας θέτοντας συγχρόνως για το επόμενο διάστημα τους εξής στόχους:
1. Την υπεράσπιση των δικαίων με οποιοδήποτε τίμημα, του εμπορικού, αλλά και του αγροτικού κόσμου της Νεμέας, που αποτελεί την κινητήριο δύναμη  αλλά και την αιτία της...
δικής μας ύπαρξης,
2. Την ανάδειξη της περιοχής μας μέσα από την ιστορία και τον πολιτισμό της. Γιατί πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός και η παιδεία είναι εκείνα που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας και όχι το αντίθετο. Ένας μορφωμένος λαός που σέβεται την ιστορία και τις παραδόσεις του έχει την δύναμη να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε πρόκληση από το μέλλον.
3. Την ανεξαρτησία της συνδικαλιστικής μας ιδιότητας από οποιοδήποτε κομματικό μηχανισμό. Ο Εμπορικός Σύλλογος Νεμέας είναι η αιχμή ενός δόρατος που στόχευε και στοχεύει στην ανάπτυξη, στον αλληλοσεβασμό και στη συνεργασία ατόμων με ετερόκλιτες απόψεις. Σκοπός μας ήταν και είναι η ανάδειξη και η αξιοποίηση της πόλης που αγαπήσαμε και αγαπάμε, της πόλης με την μοναδική ιστορία και τους υπέροχους αλλά και φιλόξενους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια υπηρετούμε με πάθος και συνέπεια χωρίς Η Νεμέα είναι ένας ευλογημένος τόπος με ιστορία χιλιάδων χρόνων (το αποδεικνύουν οι διάσπαρτοι αρχαιολογικοί της χώροι ) με ένα από τα καλύτερα προϊόντα της διεθνούς αγοράς, τον Αγιωργήτικο οίνο και με ένα ανθρώπινο δυναμικό που δίνει το παρόν σε όλα εκείνα που συνθέτουν το ιστορικό γίγνεσθαι της πόλης. Έχοντας όλα αυτά στη σκέψη μας και παίρνοντας δύναμη και κουράγιο από τα δραστήρια μέλη μας αλλά και από τις προτροπές των Νεμεατών πολιτών που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια δημιουργήσαμε τα εξής:

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΑΙΘΟΥΣΗΣ
Ανακαινίσαμε την ιδιόκτητη αίθουσα της παλαιάς ομοσπονδίας, καθιστώντας την ένα σεμιναριακό χώρο, αλλά και ένα χώρο μόνιμης έκθεσης φωτογραφίας από την ιστορία του τόπου μας.
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
Οργανώσαμε τρία εμπορικά συνέδρια με όλους τους τοπικούς φορείς αλλά και με εκπροσώπους Επιμελητηρίου – τ. Νομαρχίας, ΟΑΕΔ, Ομοσπονδίας Κορίνθου κ.λ.π. φορέων, με σκοπό την ενημέρωση των μελών για τρέχοντα προγράμματα, αλλά και τη σύσφιξη των σχέσεων Εμπορικού Συλλόγου με την τοπική, αλλά και Κορινθιακή ( σε επίπεδο φορέων ) κοινωνία.
ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Οργανώσαμε δύο εκθέσεις γεωργικών μηχανημάτων στα πλαίσια της «Γιορτής κρασιού».
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ
Στα πλαίσια της «Γιορτής κρασιού Νεμέας» ή όπως μετονομάστηκε «Μεγάλες μέρες της Νεμέας» δημιουργήσαμε τις παράλληλες εκδηλώσεις με το γενικότερο τίτλο «Πολιτιστικό Πανόραμα» που περιλάμβανε κατά καιρούς τα εξής: έκθεση ζωγραφικής, έκθεση κεραμικής, έκθεση Αγιογραφίας, έκθεση φωτογραφίας, έκθεση βιβλίου, έκθεση μαρμαρογλυπτικής, έκθεση γραμματοσήμου, έκθεση παλαιού ρολογιού. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την συσπείρωση του καλλιτεχνικού και πνευματικού κόσμου της Νεμέας στους κόλπους του εμπορικού συλλόγου.
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα, οργανώνουμε εκθέσεις Αγιογραφίας, κηροπλαστικής, κεραμικής.
ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ
Την περίοδο της Αποκριάς οργανώνουμε το «παιδικό πάρτι» αφιερωμένο στα μικρά παιδιά της Νεμέας με κλόουν, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους . D.J. και για πρώτη φορά το 2008 καθιερώσαμε την παρέλαση καρναβαλιού των μικρών μας φίλων μέσα στην πόλη με την
συνοδεία της Φιλαρμονικής.
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Την 28η Οκτωβρίου και 25η Μαρτίου μέρες εθνικής γιορτής οργανώνουμε την ετήσια έκθεση ιστορικής φωτογραφίας, όπου την επισκέπτεται πλήθος κόσμου και τα σχολεία της περιοχής.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΝ
I. «Εμπορικό βήμα της Νεμέας». Πρόκειται για ένα έντυπο του τομέα ενημέρωσης του Συλλόγου με ειδήσεις οικονομικού περιεχομένου, νομοθεσία κ.λ.π. που ενδιαφέρουν τα μέλη μας

 IΙ. Επίσης δημιουργήσαμε  ειδικά έντυπα - αφιερώματα που τα διανέμουμε στους πολίτες της Νεμέας ( όπως συνοπτική ιστορία της 25ης Μαρτίου – 28η Οκτωβρίου), ακόμη  στα ίδια πλαίσια, δημιουργήθηκαν αφίσες από το σχεδιαστικό τμήμα του συλλόγου (Μάριος Καραναστάσης – φωτογράφος, Τυπογραφείο Γαστουνιώτη) με θέματα την προβολή της πόλης του οίνου και του εμπορικού κόσμου.

ΙΙΙ. Με χρηματοδότηση των μελών μας και με δική μας επιμέλεια εκδώσαμε δύο οδηγούς – λευκώματα και ένα χάρτη της περιοχής του Δήμου Νεμέας.
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Έχοντας ως στόχο την δημιουργία  Εμπορικού Μουσείου μας δόθηκε οικονομική ενίσχυση επί προεδρίας Γ. Μουστάκα και στη συνέχεια από τον επόμενο πρόεδρο δηλωμένο φίλο της Νεμέας κ. Β. Νανόπουλο ώστε σε πρώτη φάση ανακαινίσαμε την αίθουσα του Συλλόγου και συλλέξαμε μια πλειάδα φωτογραφιών όπως και παλιών αντικειμένων άμεσα συνδεδεμένων με την ιστορία του εμπορικού κόσμου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το μοναδικό για την πόλη φωτογραφικό Αρχείο του Εμπορικού Συλλόγου, παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές. Σε αυτό ακριβώς το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε την παραχώρηση από τον οπερατέρ Γ. Στεφανή, από τις παρεμβάσεις, αλλά και τις εκδηλώσεις του Εμπορ. Συλλ. Νεμέας, όπου δημιουργεί πλέον ένα νέο δεδομένο όσον αφορά την καταγραφή της ιστορίας του Συλλόγου. Τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ευχαριστούμε όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε (τηλεοπτικά και έντυπα) για την στήριξη και προβολή των θέσεών μας (ΗΛΕΚΤΡΑ – ΣΟΥΠΕΡ – ΑΧΙΟΝ – ΤΟΡ – DRTV - ΝΕΜΕΑ PRESS Γ. Θεοφίλη – Γ. Στεφανής – KORINTHOS tv.blogspot.com) και (ΗΜΕΡΗΣΙΑ – ΣΦΙΓΓΑ – ΠΡΩΙΝΗ – ΠΟΛΙΤΗΣ – ΣΗΜΕΡΑ – ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΕΛΑΛΗΣ-ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - ΑΥΡΙΑΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ – ΝΕΑ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ (Άρης Κοτσόβολος) – ΕΥΠΟΛΙΣ (Γ. Ρουμελιώτης) - ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ (Θ. Κοντόζογλου)) και από τον αθηναϊκό τύπο την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και τον δημοσιογράφο Γ. Σταματόπουλο, την ΡΙΑΛ ΝΙΟΥΖ και τον Γ. Χριστούλια, το  ΕΘΝΟΣ και τον Κ. Αντωνάκο, για την στήριξη στον Σύλλογό μας και την περιοχή μας. Ευχαριστούμε επίσης τους Κορίνθιους δημοσιογράφους Δ. Δουβή, Γ. Ρουμελιώτη, Γ. Γουγά, Δ. Προβή, Ε. Κάππο, Γ. Ναστούλη, Θ. Τσαρμπό, Ν. Νικολόπουλο, Νικηφόρο, Μ. Μεζίνη,  όπως και τις κυρίες της Κορινθιακής δημοσιογραφίας Σουκαρά - Κασιμάτη - Νικολοπούλου – Τσοροτά - Περιπάνου – Μουζάκη –  Παπασιδέρη και Κανιάρη που στήριξαν και στηρίζουν τους αγώνες μας όλα αυτά τα χρόνια.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Δημιουργήσαμε το Ανοιχτό Λαϊκό Παν/μιο το οποίο είναι μια πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου με σκοπό:
Α) Να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν οι νέοι αλλά και οι παλαιότεροι επιστήμονες της περιοχής μας μέσω του βήματος που θα τους δοθεί από τον Σύλλογό μας.
Β) Να φέρουμε το κοινό της περιοχής μας κοντά στη γνώση για θέματα υψίστου ενδιαφέροντος, με τρόπο απλό και εκλαϊκευμένο.
Γ) Την προβολή σημαντικών προσωπικοτήτων και επιστημόνων της Νεμέας. Στα πλαίσια αυτά παρουσιάστηκαν και βραβεύτηκαν οι κ. Μίλλερ - αρχαιολόγος, κ. Παπαϊωάννου - οινοποιός, κα Καπώλη - διατροφολόγος.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Με την δωρεά ενός σεβαστού ποσού από τον επιχειρηματία Γ. Βαφειάδη, χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή βιβλιοθήκης στο χώρο του συλλόγου. Για το σκοπό αυτό μας έχουν στείλει βιβλία η Βουλή των Ελλήνων (κ. Μάρκου—κ. Ψαρούδα Μπενάκη) η Εθνική Τράπεζα (κ. Μητράκος) και η τ. Νομαρχία Κορινθίας (κ. Νίκος Ταγαράς). Επίσης έχουν αγοραστεί με χρήματα του Συλλόγου αρκετά βιβλία σχετικά με την Ιστορία, τη φιλοσοφία, τη λογοτεχνία (πρόκειται για οικονομικές εκδόσεις από τον ημερήσιο τύπο). Τελευταία δεχτήκαμε δωρεά βιβλίων από την οικογένεια της κας Ντόρας Αγγελετοπούλου, από τον οινοποιό Νίκο Ρεπάνη, τον τέως Δήμαρχο Ν. Παπαΐωάννου, τον Αντιπεριφεριάρχη Λάκη Παπαφωτίου και την αξιόλογη φίλη του Συλλόγου δημοσιογράφο Μαίρη Νικολοπούλου που επιμελήθηκε και το τηλεοπτικό αφιέρωμα στον Εμπορικό Σύλλογο στην εκπομπή «Διαδρομές».
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ
Ένα όραμα χρόνων έγινε πραγματικότητα ύστερα από την οικονομική ενίσχυση του τ. Νομάρχη Ν. Ταγαρά για την αγορά των μηχανημάτων προβολής ταινιών. Η διαμόρφωση της αιθούσης με καθίσματα κινηματογράφου δωρεά του μέλους μας Π. Ευθυμίου στη μνήμη του πατέρα του, όπως και των ειδών υγιεινής δωρεά του Αναστασίου Μπαρλιά, περιορίζει πλέον κατά πολύ τις ατέλειες του χώρου και μας επιτρέπει την δημιουργία περισσότερων εκδηλώσεων και βεβαίως τη λειτουργία της κινηματογραφικής λέσχης που ήταν ένας από τους πρώτους μας στόχους.
ΚΙΝΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
Αγοράσαμε κινητό εξοπλισμό ( 60 προβολείς, 20 ειδικά πλαίσια για τις ανάγκες των εκθέσεων φωτογραφίας - ζωγραφικής, με την βοήθεια του Επιμελητηρίου Κορινθίας και του νυν προέδρου Β. Νανόπουλου, τα οποία βρίσκονται πλέον μονίμως στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Δήμου, ύστερα από την ευγενική παραχώρηση του χώρου (για τις περιόδους που οργανώνουμε τις εκθέσεις μας). Για το λόγο αυτό ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους τ. Δημάρχους Ν. Παπαΐωάνου, Κ. Καλαντζή όπως και τον νυν  δήμαρχο Β. Ανδριανάκο. Επίσης έχουμε παραχωρήσει στο Δήμο Νεμέας από την προηγούμενη δημοτική αρχή φωτιστικές φιγούρες για την διακόσμηση της πόλης τα Χριστούγεννα και τις αποκριές (την προσπάθεια συντόνισε ο τ. Αντιδήμαρχος – έμπορος Νίκος Δαλιβίγκας).


ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Ι. Οργανώσαμε πλήθος σεμιναρίων σχετικά με την προβολή προγραμμάτων ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων: σεμιναρίων σχετικά με το Μάρκετινγκ, τεχνικούς ασφαλείας, δικτυωθείτε, φορολογικά νομοσχέδια, όπως και τα πρώτα δύο σεμινάρια σε επίπεδο νομού, σχετικά με την αλλαγή του νομίσματος (από δραχμές σε ευρώ).
ΙI. Οργανώσαμε δύο τμήματα εκμάθησης κομπιούτερ για εμπόρους, το ένα σε συνεργασία με ιδιωτικό φορέα, το άλλο σε συνεργασία με την υπεύθυνη του τέως Επιμορφωτικού Συλλόγου Νεμέας την κα Αριστέα Βελέντζα, όπως επίσης και τον κο Κ. Χανιά – καθηγητή Πληροφορικής.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
I. Ενισχύσαμε τους πυρόπληκτους της Ηλείας. α)σε συνεργασία με τις τράπεζες της Νεμέας οργανώσαμε το «τριήμερο αλληλεγγύης» και β) σε συνεργασία με τον «Αέθλιο» οργανώσαμε την αποστολή τροφίμων.
II. «Χαμόγελο του Παιδιού». Είμαστε μόνιμοι αντιπρόσωποι του «χαμόγελου» συγκεντρώνοντας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου υλικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου συλλόγου. Στα ίδια πλαίσια ξεκινήσαμε συνεργασία με το «Ευθύμιο κέντρο» και την αντιπρόσωπο αυτού για τη Νεμέα κα Σοφία Χρυσικοπούλου.
ΙΙΙ. «Βοήθεια στην Παλαιστίνη – Γιατροί του Κόσμου»
Σε συνεργασία με την οργάνωση Γιατροί του Κόσμου και με την συμπαράσταση του Δήμου Νεμέας οργανώσαμε την αποστολή φαρμακευτικού υλικού και τροφίμων, στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης.
ΙV. «Αιμοδοσία» Συνεργαζόμαστε με την Πανελλήνια Ένωση Αιμοδοτών και τον πρόεδρο αυτής κ. Χρήστο Πρωτόπαπα όπως βεβαίως και με τους άξιους ιερείς του Δήμου μας Iερέα Αθ. Αλτανόπουλο και Ιερέα Ε. Μπακασέτα (που τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για τον αγώνα του ενάντια στο παραεμπόριο).
V. «Αέθλιος» Συνεργαστήκαμε με την αξιόλογη πρόεδρο Ζανίν Νικολάου με την μορφή παροχής υπηρεσιών και υλικών που δίνουν οι έμποροι, μέλη του Συλλόγου μας, για την συγκεκριμένη οργάνωση (παρεμπιπτόντως οι έμποροι της πόλης μας γίνονται χορηγοί σε όλες ανεξαιρέτως τις εκδηλώσεις του Δήμου μας π.χ χοροί σχολείων, ομάδων κ.τ.λ).
VI. Πολιτιστικός Σύλλογος Νεμέας με την νέα δραστήρια πρόεδρο δικηγόρο Ιωάννα Φιλντίση – Σιαμπλή, βρισκόμαστε σε διαρκή συνεργασία με απώτερο στόχο την πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης. Το αυτό συνέβη βεβαίως και με τους προηγούμενους προέδρους τον κ. Κων/νο Μπουζινέλο και την κα Ελένη Μαλακού.
VII. Νέα χορωδία Νεμέας & τη Φιλαρμονική Νεμέας που κατά καιρούς συνόδευσαν σημαντικές εκδηλώσεις μας. Ευχαριστούμε τους Γιώργο Μπουχούτσο, Γιάννη Ιορδάνογλου και Γιάννη Νόνη.
VIII. Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας: Με τους προέδρους Δ. Κατσάνο, Γ. Πηγαδιώτη, Θ. Τσάνο και τα αντίστοιχα Δ.Σ., συνεργαστήκαμε από κοινού δίνοντας μάχη για την προβολή του μοναδικού Αγιωργήτικου Οίνου.
XI. Ελληνική ομάδα διάσωσης: Ο τ. Αντιπρόεδρος κ. Απόστολος Καραχοντζίτης, υπεύθυνος συντονισμού επιχειρήσεων και τηλεπικοινωνιών σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης της ομάδας διάσωσης, είναι ένα ενεργό μέλος μας και συνδετικός κρίκος των δύο φορέων.

ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ  –  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Με τη δική μας διαμεσολάβηση, συμμετέχει πλέον δυναμικά τα τελευταία χρόνια το Επιμελητήριο Κορίνθου στη «Γιορτή Κρασιού» Νεμέας. Αυτό συνέβη επί προεδρίας κ.  Γ. Μουστάκα και συνεχίστηκε με την ίδια θέρμη από τον πρόεδρο κ. Β. Νανόπουλο.

ΒΟΥΛΗ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ  –  ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΝΕΜΕΑΣ
          Δύο ήταν οι ενέργειες του Συλλόγου μας που είχαν ως αποτέλεσμα να διασταυρωθούν οι δρόμοι των δύο φορέων.
          α) Κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τη βουλευτή Αικατερίνη Φαρμάκη αναφορά του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας σχετικά με τον ορισμό ελεγκτών γιατρών από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς για τη θεώρηση συνταγών φαρμάκων που υπερέβαιναν τα 150 ευρώ και που είχε ως αποτέλεσμα τη ταλαιπωρία των γερόντων συνταξιούχων της Νεμέας. Μετά την παρέμβαση αυτή, το θέμα λύθηκε με θετικό τρόπο και απετέλεσε συγχρόνως λύση για την υπόλοιπη χώρα. Που αντιμετώπιζε το αντίστοιχο πρόβλημα.
          β) Ύστερα από αίτημα προς τη Βουλή των Ελλήνων για ενίσχυση της βιβλιοθήκης του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας, είχαμε και εδώ θετικό αποτέλεσμα ύστερα από παρέμβαση του συντοπίτη μας κου Μάρκου (υπαλλήλου της Βουλής) της τ. προέδρου της Βουλής κας Ψαρούδα – Μπενάκη.

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ: α)ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ- ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ & β)ΔΟΥ ΝΕΜΕΑΣ και γ) Διοδίων Σπαθοβουνίου. Συμμετείχαμε σε κάθε συνδικαλιστική ενέργεια μαζί με τους αγρότες και τους εργαζόμενους της Νεμέας προασπίζοντας τα δίκαια της πόλης μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Συμμετείχαμε ενεργά στην επιτροπή διεκδίκησης της έδρας του Δήμου, βάση του σχεδίου Καλλικράτης για την αναδιοργάνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης μαζί με τους τ. Δήμαρχο κο Κωνσταντίνο Καλαντζή, νυν Δήμαρχο κο Ευάγγελο Ανδριανάκο, τέως αντιπρόεδρο ΑΔΕΔΥ και νυν αντιπεριφερειάρχη κο Κ. Παπαντωνίου, αρχαιολόγο κο Στ. Μίλλερ και τους τέως δημάρχους Μ. Βελέντζα, Ν. Παπαϊωάννου, Α. Δ. Καλλή όπως και άλλες σημαντικές προσωπικότητες εντός και εκτός Νεμέας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Στα πλαίσια προώθησης των δικαίων της Νεμέας, συναντηθήκαμε με τους βουλευτές και πολιτευτές Μάρκελο, Κόλλια, Μπράβο, Καλλίρη, Παπαχρηστόπουλο, Οικονόμου, Λιακοπούλου, Παπαιωάννου, Μπεγλίτη, Φαρμάκη, Μανωλάκη, Ροντζιώκο, Διότη (Λάρισα), Αλ. Τσίπρα (πρόεδρο ΣΥΝ), Ταγαρά, Γ. Λιάνη, Λιτζέρη, Πετσάλνικο, Δήμα, τους αντιπροσώπους του «Χαμόγελου του Παιδιού» και των «Γιατρών του Κόσμου», τον κύριο Πρωτόπαπα (πρόεδρο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας αιμοδοτών), την κα Ουρανία Ξυλούρη (σύζυγο του μοναδικού Νίκου Ξυλούρη), τους αρχαιολόγους Μίλλερ, Σέλτον, Ράιτ, Μάττερν, Καζά, Κρυστάλλη, Ζαφειροπούλου, τους καθηγητές Πανεπιστημίου Στ. Παπαδόπουλο, Β. Κύρκο, Σ. Αυγολούμπη, Κ. Βουδούρη, Σπ. Ψυχομάνη, τους ιστορικούς Σαράντο Καργάκο, Γ. Τσικνάκη, Αγγ. Πανοπούλου,  .

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΜΕΑΣ
Μετά από επίπονη προσπάθεια διαθέτουμε πλέον ένα φωτογραφικό αρχείο 400 και πλέον φωτογραφιών μοναδικό για την ιστορία της πόλης που στις δημόσιες εκθέσεις μας προβάλλει τη Νεμέα μαζί με τα δύο ακόμη αρχεία πρώτο του συνεργάτη μας φωτογράφου β’ γενιάς Μάριου Καραναστάση και του πατέρα αυτού Βασίλη Καραναστάση και δεύτερο του αρχαιολόγου Στέφανου Μίλλερ που έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Όπως αναφέρει ο Νεμεάτης διανοούμενος Πολιτικός Μηχανικός – Συγγραφέας Γ. Κωστούρος, από την πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου της Νεμέας το 2010 να προτείνει στο Επιμελητήριο Κορινθίας και τον πρόεδρο αυτού Β. Νανόπουλο να συμπεριλάβει στην πανελλαδική έκθεση του Επιμελητηρίου «Κορινθία 2010», έκθεση βιβλίου των Κορινθίων συγγραφέων προέκυψε ταυτόχρονα και η Ένωση Κορινθίων συγγραφέων. Αυτή η πολύ σημαντική πρωτοβουλία όπως αναφέρει ο κ. Γιώργος Κωστούρος χρεώνεται θετικά στον Εμπορικό Σύλλογο Νεμέα, που αποδεικνύει έμπρακτα ότι ο πολιτισμός ήταν και είναι η προτεραιότητά του.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ
Στα πλαίσια οργάνωσης του συλλόγου δημιουργήσαμε τους εξής τομείς: α) Τομέας επικοινωνίας και ενημέρωσης, όπου έχουμε μόνιμη προβολή των απόψεών μας στα Κορινθιακά Μ.Μ.Ε. και για αυτό τα ευχαριστούμε ιδιαιτέρως, β) Τομέας πολιτισμού (π.χ. ιστορικές εκθέσεις, φωτογραφίας κ.λ.π., γ) Τομέας ψυχαγωγίας (π.χ. αποκριάτικες εκδηλώσεις), δ) Τομέας αλληλεγγύης (π.χ. ενέργειες για «χαμόγελο», «Ευθύμιο», πυρόπληκτοι), ε) Τομέας εκπαίδευσης (π.χ. σεμινάρια εκμαθήσεως), στ) Τομέας ενημέρωσης προγραμμάτων (π.χ. ευρωπαϊκά προγράμματα – ΟΑΕΔ). Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την υπεύθυνη συντονισμού των οργανωτικών τομέων του Εμπορικού Συλλόγου κα Κατερίνα Παπαδοπούλου.

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ
Ψηφίσματα: Από τις σημαντικότερες ενέργειές μας θεωρούμε ότι είναι: Α) Το ψήφισμα το οποίο εκδώσαμε ενάντια στο σχέδιο Ανάν και δόθηκε από αντιπρόσωπό μας στην Κυπριακή πρεσβεία των Αθηνών, πριν βεβαίως γίνει το δημοψήφισμα στη Κύπρο. Β) Τα ψηφίσματα συμπαράστασης υπέρ των αγροτών του νομού μας σε κάθε κινητοποίησή. Κι όλα αυτά γιατί πιστεύουμε ότι ένας Εμπορικός Σύλλογος πρέπει να έχει άποψη και θέση όχι μόνο για θέματα που αφορούν τον κλάδο μας, αλλά και για θέματα που αφορούν τη χώρα στο σύνολό της.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Με χρηματοδότηση των μελών του Συλλόγου, κείμενο του Α. Γ. Καλλή και βιντεοσκόπηση – επεξεργασία του φωτογράφου Μ. Καραναστάση εκ των σημαντικοτέρων συνεργατών μας, δημιουργήσαμε το πρώτο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Νεμέα:Το οδοιπορικό της ντροπής», όπου κατεγράφησαν για πρώτη φορά οπτικοποιημένα τα προβλήματα της περιοχής. Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ υπάρχει μόνιμα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, αλλά και στο Nemea Press του Γ. Θεοφίλη.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ  ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Με την παρούσα ιστοσελίδα φιλοδοξούμε πρώτα να ενημερώνονται τα μέλη μας για θέματα που αφορούν το εμπόριο, δεύτερον να προβάλλονται οι έμποροι μηδενός εξαιρουμένου και τρίτον να καταγραφεί η τοπική ιστορία όπως και να προβληθεί οτιδήποτε και ο οποιοσδήποτε δίνει τη μάχη του για την Νεμέα και τα δίκαιά της οπουδήποτε κι αν βρίσκεται.


ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Ο Εμπορικός Σύλλογος και τα μέλη του συμμετέχουν στο φιλόδοξο σχέδιο του Δήμου Νεμέας για την εθελοντική φύλαξη της πόλης, ενισχύοντας τη δύναμη των φιλότιμων ανδρών του τοπικού Α. Τ. Νεμέας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
Συμμετέχουμε ενεργά τα τρία τελευταία χρόνια στην Πανελλήνια Έκθεση του Επιμελητηρίου που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της Σωληνουργίας Κορίνθου με δικό μας περίπτερο προβάλλοντας την Νεμέα και αποσπώντας α) πολύ θετικά σχόλια από τους επισκέπτες και β) τρία βραβεία (αντίστοιχα των ετών συμμετοχής μας) ως ένα από τα καλύτερα περίπτερα της Έκθεσης.

ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
Πρόκειται για μια προσπάθεια που υλοποιήθηκε τα πρώτα χρόνια με την αμέριστη συμπαράσταση της κας Λάουρα Γεομπρέ (υπεύθυνης για πολλά χρόνια των πολιτιστικών του Δήμου Νεμέας, της τέως Γυμνασιάρχου κυρίας Ελένης Γεομπρέ (Μαθηματικός - ιδρύτριας της αξιόλογης βιβλιοθήκης του Γυμνασίου), του κυρίου Γ. Ανδριανάκου (τ. Αντιπροέδρου του Εμπορικού Συλλόγου και ιδιοκτήτη μιας μοναδικής κάβας που περιέχει όλο τον οινικό πλούτο της Νεμέας) και του κυρίου Κ. Μπουζινέλου (τ. Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεμέας) που αποτελούν μέρος της πνευματικής κοινότητας της πόλης, και είχε ως σκοπό την επίσκεψη των μελών μας στις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις των Αθηνών και της Επιδαύρου (τώρα πλέον την ανάγκη αυτή καλύπτει το «Green Theater»  των Αρχαίων Κλεωνών).

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ – ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΑ ΑΕΙ & ΑΤΕΙ
Πρόκειται για μια πρότασή μας που υλοποιήθηκε από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας στα πλαίσια της Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης. Η πρώτη βραβευθείσα υπήρξε η κα Κόικα του Ευαγγέλου η οποία βραβεύθηκε επίσης και από τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για την δεύτερη θέση επιτυχίας της στην Νομική Σχολή Αθηνών.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΝΕΜΕΑΣ «Ν. ΞΥΛΟΥΡΗΣ»
Τρέφοντας έναν ιδιαίτερο σεβασμό και θαυμασμό για τον λαό της Κρήτης και το σύμβολο της ελευθερίας κατά την διάρκεια της δικτατορίας τον Νίκο Ξυλούρη, μαζί με τον Αρχιμανδρίτη Καλλίστρατο, ιδρύσαμε τον Σύλλογο Κρητών Νεμέας. Το πρώτο διάστημα πριν ο Σύλλογος Κρητών αποκτήσει δικά του γραφεία,  χρησιμοποιήθηκαν εκείνα του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας. Το θεωρούμε ιδιαίτερη τιμή, και στο μέλλον θα συνεχίσουμε να συμμετάσχουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό έναντι του Κρητικού λαού.
    
ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ
          Θεωρήσαμε ως σημαντικό μας μέλημα να «μεγαλώσουμε» την εμπορική μας οικογένεια με αξιόλογους ανθρώπους. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε επίτιμα μέλη όσους έμπρακτα αγωνίζονται ή αγωνίστηκαν για την χώρα μας, για τη Νεμέα, για τον Σύλλογό μας. Με ομόφωνη λοιπόν απόφαση του Δ.Σ. ανακηρύξαμε ως επίτιμα μέλη του συλλόγου μας τους: κο Μίλλερ, κο Ράιτ, κο Σέλτον, κα Καζά, κο Μαρτέν, τον ιστορικό κο Καργάκο, πολιτικό-δημοσιογράφο κ. Μ. Γλέζο σύμβολο της Αντίστασης (που κατέβασε μαζί με τον Λ. Σάντα από την Ακρόπολη στην κατοχή τη ναζιστική σημαία), τους καθηγητές Παν/μίου κο Παπαδόπουλο, κο Ψυχομάνη, κο Βουδούρη, την τ. αντιπρόεδρο του ΙΝΚΑ κα Λιακοπούλου, τον τ. αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ κο Παπαντωνίου, τον τ. πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας κο Γ. Μουστάκα, τον νυν πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας κο Νανόπουλο, τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αιμοδοτών κο Χρ. Πρωτόπαπα, τον κο Μάρκου (ανώτερο υπάλληλο της Βουλής των Ελλήνων), την κα Ουρανία Ξυλούρη σύζυγο του αειμνήστου Ν. Ξυλούρη, τον κο Βασίλη Μητράκο υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της Εθνικής Τραπέζης (ο συγκεκριμένος έχει προσφέρει τα μέγιστα στη Νεμέα, εξοπλίζοντας Υπηρεσίες του Δήμου Νεμέας, σχολεία, νοσοκομείο και λοιπές υπηρεσίες, όπως και τον Εμπορικό Σύλλογο με γραφεία, Υπολογιστές, καθίσματα, πίνακες ζωγραφικής, βιβλία. Θα πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι είναι γιος του Λιονταίου Πέτρου Μητράκου ιδιοκτήτη του ιστορικού ξενοδοχείου των Αθηνών «Τ’ άστρα», όπου θαμώνες ήταν μεγάλοι ηθοποιοί, καλλιτέχνες, λογοτέχνες κ.λ.π.), τους ερευνητές – ιστορικούς κο Τσικνάκη και κα Πανοπούλου, το τέως μέλος μας κο Γιώργο Λιχούνα που αν και δεν ανήκει πλέον στην εμπορική οικογένεια εδώ και δύο χρόνια, υπηρετεί τον Εμπορικό Σύλλογο με την ιδιότητα που τον καθιέρωσε δηλαδή του ενός εκ των πιο αξιόλογων ταμείων του Συλλόγου. Τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.
          Με την ιδιότητα του επίτιμου μέλους, όλοι αυτοί οι αξιόλογοι άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα τώρα και στο μέλλον να συμμετάσχουν σε όλες τις εκδηλώσεις αλλά και τα συμβούλιά μας με δικαίωμα να εκφέρουν τη γνώμη και την άποψή τους.      

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ.
α) Δημιουργία αρχείου 400 φωτογραφιών με την ιστορία της πόλης (και όχι μόνο)
β) Δύο επαγγελματικούς οδηγούς που συμπεριλαμβάνεται και η ιστορία της Νεμέας
γ) Έναν χάρτη με δορυφορική λήψη της Νεμέας
δ) Πλήρης εξοπλισμός για την λειτουργία κινηματογραφικής λέσχης
ε) Δύο κλιματιστικά
στ)Τρία κομπιούτερ
ζ) Βιβλιοθήκη με βιβλία που πρόσφεραν η Βουλή των Ελλήνων, Νομαρχία Κορίνθου, η Εθνική Τράπεζα, πολίτες της Νεμέας, αλλά και δικά μας μέλη.
η) Σαράντα καθίσματα κινηματογράφου
θ) Μόνωση – ψευδοροφή – κατασκευή θεατρικής σκηνής – φωτισμός - WC ιδιόκτητης αιθούσης συλλόγου.
ι) Εξοπλισμός για τις εκθέσεις φωτογραφίας – ζωγραφικής του Συλλόγου που περιλαμβάνει 36 σποτ, 10 ξύλινα πλαίσια προβολής φωτογραφιών και 20 μεγάλες κορνίζες με φωτογραφίες από την ιστορία της πόλης.
κ) 6 γραφεία, 4 βιβλιοθήκες, 10 πολυθρόνες γραφείου
κα)  Στερεοφωνικό συγκρότημα

          Τέλος η παρούσα β’ έκδοση έρχεται ως επιστέγασμα ενός κύκλου προσπαθειών 13 χρόνων που δεν είναι τίποτε άλλο από μια ανασκόπηση των όσων όλοι μαζί δημιουργήσαμε αυτή την περίοδο, αποδεικνύοντας ότι πέρα από την κομματική ιδιότητα, την κοινωνική θέση, τη διαφορετική κοσμοθεωρία, υπάρχει κάτι πολύ πιο ισχυρό που μας ενώνει και μας οδηγεί και αυτό είναι η κοινή μας βάση, ο κοινός μας παρανομαστής, το κοινό μας όραμα που συνοψίζεται σε μια λέξη ορόσημο για όλους μας…..ΝΕΜΕΑ γη των προγόνων μας, γη των παιδιών μας.

          Η έκδοση αυτή αφιερώνεται α)στους περήφανους Νεμεάτες Γέροντες συνταξιούχους, που με τον αγώνα, τις στερήσεις, το πείσμα και την αυτοθυσία τους αναδημιούργησαν μέσα από τις στάχτες του εμφυλίου τη σημερινή Νεμέα, β) στον εμπορικό κόσμο της Νεμέας που αγόγγυστα στηρίζει οικονομικά όλες τις εκδηλώσεις πολιτισμού της πόλης μας, γ) στο Επιμελητήριο Κορινθίας και στον πρόεδρο κ. Β. Νανόπουλο για την εμπιστοσύνη που μας περιέβαλλε, ενισχύοντας οικονομικά το ιστορικό φωτογραφικό μας αρχείο δ) στους αξιόλογους επιστήμονες - συγγραφείς που μας εμπιστεύθηκαν κοσμώντας με τα κείμενά τους την παρούσα έκδοση, ε) στον τέως Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κων/νο Παπουτσή και στο εξέχων μέλος του Συλλόγου μας κ. Γεώργιο Καπετάνο, που μας προέτρεψαν αλλά και μας στήριξαν έμπρακτα πριν από 14 χρόνια για να αναλάβουμε το Σύλλογο, στ) στους ακούραστους και άξιους συνεργάτες μου μέλη του Δ.Σ. των τελευταίων 14 χρόνων που όλοι μαζί δώσαμε την μάχη για τη Νεμέα κόντρα σε ότι υπονόμευε το συμφέρον της πόλης μας. 
Τίποτα δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς την δική τους παρουσία, χωρίς το δικό τους πείσμα και την αγωνιστική τους διάθεση. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου και τους υπόσχομαι να είμαι δίπλα τους όποτε και όταν με χρειαστούν στο μέλλον. Αυτό μας το ταξίδι προς την ομηρική Ιθάκη ας είναι η παρακαταθήκη μας προς τις νέες γενιές Νεμεατών που ακολουθούν με την προτροπή μας να είναι «ρεαλιστές», να αναζητούν το αδύνατο, το ακατόρθωτο κόντρα σε όλους εκείνους που δεν θέλουν την Νεμέα αντάξια του παρελθόντος της, κόντρα σε όλους εκείνους που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς.   



Τιμή σε εκείνους όπου στην ζωή των
ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
ποτέ από το χρέος μη κινούντες
δίκαιοι και ίσιοι σ’ όλες των τες πράξεις. (Κ. Π. Καβάφης)




Α. Γ. Καλλής
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας
Σας ευχαριστώ για όλα

 Ο Α. Γ. Καλλής είναι τελειόφοιτος
του πολιτικού τμήματος Νομικής
Αθηνών και πρόεδρος του
Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας
τα τελευταία 14 χρόνια.



8 Νοεμβρίου 1999
Πρόεδρος Α. Γ. Καλλής
Αντιπρόεδρος Απ. Καραχοτζίτης
Γραμματέας Κ. Μπαρλιά
Ταμίας Γ. Λιχούνας
Μέλη Ελ. Τσιάμη
          Χ. Λάζαρης
          Αν. Μπουχούτσου
          Κ. Σωτηροπούλου
Εξελεκτ. Επιτροπή Γ. Καπετάνιος
                           Ν. Μούσχουρας
                           Π. Μαλακός
Αντιπρ. Ομοσπονδ. Αν. Μπαρλιάς
                             Αθ. Κόρακας
Αντιπρ. Επιτρ.
Παιδείας Κ. Μπαρλιά
               Α. Γ. Καλλής






5 Μαρτίου 2003
Πρόεδρος Α. Γ.Καλλής
Αντιπρόεδρος Γ. Ανδριανάκος
Γραμματέας Κ. Μπαρλιά
Ταμίας Γ. Θεοφίλης
Μέλη Φ. Πέζος
          Α. Κόρακας
          Μ. Καραναστάσης
Εξελεκτ.Επιτροπή Γ. Λιχούνας
                            Κ. Παπουτσής
                            Γ. Καπετάνιος
Αντ. Ομ/δίας
Κορίνθου Απ. Καραχοτζίτης
               Α. Μπαρλιάς
Αντ. Ομ/δίας
Πατρών Σ. Γαστουνιώτη
            Αν. Μπουχούτσου
Αντιπρ.Επιτρ.
Παιδείας Κ. Παπαδοπούλου
               Α.Γ. Καλλής






31 Μαίου 2006
Πρόεδρος Α. Γ. Καλλής
Αντιπρόεδρος Α Γ. Θεοφίλης
Αντιπρόεδρος Β Σ. Γαστουνιώτη
Γραμματέας Α Κ. Παπαδοπούλου
Γραμματέας Β Χ. Λάζαρης
Ταμίας Α Γ. Λιχούνας
Ταμίας Β Τ. Ευθυμίου
Εξελεκτ. Επιτροπή Γ. Ανδριανάκος
                                Α. Κόρακας
                                Γ. Σοφός
Αντ. Ομ/δίας
Κορίνθου Α. Μπαρλιάς
               Φ. Πέζος
                Α. Καραχοτζίτης
Αντ. Ομ/δίας
Πατρών Ν. Μαλακός
Αντιπρ.Επιτρ.
Παιδείας Κ. Παπαδοπούλου
               Κ. Σωτηροπούλου





27 Μαΐου  2009

Πρόεδρος Α. Γ. Καλλής
Αντιπρόεδρος Αναστ. Μπαρλιάς
Γραμματέας : Γαστουνιώτη Σοφία
Ταμίας Α Γ. Λιχούνας
Μέλη: Κ. Παπαδοπούλου
          Α. Καραχοντζίτης
          Π. Ευθυμίου

Εξελεκτ. Επιτροπή Γ. Ανδριανάκος
                                Α. Κόρακας
                                Γ. Σοφός
Αντ. Ομ/δίας Κορίνθου  Φ. Πέζος
                                     Χ. Λάζαρης
Αντ. Ομ/δίας Πελοπονήσου Ν. Μαλακός
                                           Δ. Παπαγεωργίου
Αντιπρ.Επιτρ. Παιδείας Σοφία Γαστουνιώτη




ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ – ΜΟΝΙΜΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ –
ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΙ
Αρχιμανδρίτης: Καλλίστρατος Βεργιάννης, Γ. Ρουμελιώτης, Βασιλική Καραγιαννοπούλου
ΖΩΓΡΑΦΟΙ
Γιώργος Ρουμελιώτης, Αρκάδιος Ουνιέφ, Γκαλίνα Σουριέμσκαγια Γιούλα Χρυσάϊδου, Αναστασία Χανιά, Γαριφαλιά Παπαδοπούλου, Τζίνα Κωστούρου, Ελένη Παπαδά, Γιώτα Κακαρίκου, Χαρίκλεια Καραναστάση, Κατερίνα Ασημακοπούλου, Αθανάσιος Κοτζιάς, Βας. Καραγιαννοπούλου, Δήμητρα Πυργάκη, Αφοί Σκίζα, Νατάσσα Κωστούρου, κα Μητράκου.
          Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει σε όσους έχουν φύγει από κοντά μας. Τα έργα τους όμως θα μας συντροφεύουν πάντα. Ο λόγος για τους Μαρία Λάμπρου και Αθανάσιο Οικονόμου (Κοτσιά)
ΚΕΡΑΜΙΚΗ
Δημήτρης & Ανθούλα Μιχαηλίδη
ΚΗΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Γωγώ Πανταζοπούλου
ΜΑΡΜΑΡΟΓΛΥΠΤΕΣ
Χρήστος Μπληγιάννος, Αλεξάνδρος Παπαλάμπρου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ
Μάριος Καραναστάσης, Παναγούλα Καραναστάση, Χριστίνα Γιαννακάκη, Δήμητρα Παπαδοπούλου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Υπεύθυνοι: Α. Γ. Καλλής, Γ. Λιχούνας, Α. Μπαρλιάς, Κ. Παπαδοπούλου, Σ. Γαστουνιώτη, Μαρουσώ Μητράκου
ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Υπεύθυνος: Αναστάσιος Μπαρλιάς, Α. Γ. Καλλής
ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Υπεύθυνη: Κατερίνα Παπαδοπούλου
ΤΟΜΕΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Υπεύθυνη: Σοφία Γαστουνιώτη
ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Υπεύθυνος: Α. Μπαρλιάς, Α. Γ. Καλλής, Σ. Γαστουνιώτη
ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ
Υπεύθυνος: Γιώργος Λιχούνας
ΤΟΜΕΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Υπεύθυνος: Αποστόλης Καραχοτζίτης
ΤΟΜΕΑΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ
Υπεύθυνος: Νίκος Μαλακός
ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Υπεύθυνος Δημοσίων Δ. Μανωλάκης – Κ. Αγγέλης
ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
Γ. Στεφανής (Korinthostv.blogspot.com), Γ. Θεοφίλης (Nemea Press), Super T.V., Axion T.V., Ηλέκτρα, DRTV, TOP
TOMEAΣ OIKONOMIAΣ
Χρήστος Ζάχος, Σπύρος Πιέρρος, Γ. Λιχούνας


Σχόλια