Κόρινθος: «Ξαναδιαβάζοντας το Matrix στην Ελλάδα της κρίσης»


Διάλεξη του Δημήτρη Ουλή, με θέμα “Καλώς ήρθατε στην Έρημο του Πραγματικού: Ξαναδιαβάζοντας το Matrix στην Ελλάδα της κρίσης”,  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 στις 8μμ στον Αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο “σβούρα”.

Το Μάτριξ μπορεί να αναγνωσθεί σε πολλά επίπεδα: προσωπικό, ιδεολογικό, πολιτικό, κοινωνικό, στο κοντινό μας περιβάλλον, στην Ελλάδα της κρίσης, στον κόσμο...

 Το συμπέρασμα όμως είναι κοινό παντού: με την κριτική σκέψη, που φέρνει την αμφισβήτηση και την αναζήτηση, μπορούμε να οδηγηθούμε στην πραγματικότητα :


Την συνειδητοποίηση του ανθρώπου μπροστά στο αληθινό (πρόβλημα, κατάσταση κλπ) που όσο οδυνηρή και αν είναι, δεν έχει επιστροφή, παρά μόνο ευκαιρίες για ανατροπή.

Τα στάδια που περνάει ο καθένας από μας μέχρι να αντιληφθεί και να αποδεχθεί την πραγματικότητα ώστε να παλέψει γι’ αυτήν.

Την εξάρτηση μας από την τεχνολογία αλλά και οι καταναλωτικές μας συνήθειες που είναι η πηγή τροφοδοσίας του συστήματος.

Ο Δημήτρης Ουλής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., Φιλοσοφία στο τμήμα Φ.Π.Ψ. της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών. Σπούδασε επίσης ακορντεόν, πιάνο και ανώτερα θεωρητικά της Μουσικής στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Ασχολήθηκε ενεργά με το χώρο της ενοριακής κατήχησης και δίδαξε τόσο στη δευτεροβάθμια όσο και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων: Ο Έρωτας και η Νεοπλατωνίνη: μια θεολογία της Σωματικής Επαφής (Αθήνα: Εξάντας 2001) και Unplugged: Αυτοβιογραφικές σημειώσεις ενός Εφέδρου Λοχία (Αθήνα: Θρησκειολογία – Ιερά/Βέβηλα 2006). Εκτός από άρθρα του, θεολογικού, ανθρωπολογικού και πολιτικού προβληματισμού, τα οποία έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, έχει συμμετάσχει με μελέτες, βιβλιοκριτικές και δοκίμιά του σε διάφορα λεξικά, επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους.

 Είσοδος ελεύθερη!

Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος “σβούρα” | Σίνα 37 | Κόρινθος

Σχόλια