Είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας


Ο φετινός εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς για μια ακόμα φορά αποκτά ιδιαίτερη σημασία,μιας και συμπίπτει με την συμπλήρωση τριών χρόνων από την υπογραφή των Μνημονίων.
Τα καταστροφικά μνημόνια στο πέρασμα τους σαρώνουν θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζόμενων. 
Καταλύουν το σύνταγμα. 
Οι εργασιακές σχέσεις καταρρέουν...



Η ζωή των εργαζομένων υποβαθμίζεται και η πλειοψηφία του λαού οδηγείται κάτω από τα όρια της φτώχειας. 
Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων,η μείωση των εισοδημάτων μας διαμορφώνει συνθήκες απόγνωσης και τρομοκρατίας. 
Σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.Να απαλλαγεί από κομματικές ταμπέλες και σκοτεινά οικονομικά συμφέροντα. 
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις πρέπει να υπερβούν τις ξεπερασμένες παλαιοκομματικές μεθόδους, και να απελευθερωθούν από την χειραγώγηση των πολιτικών κέντρων. Απαιτείται να είμαστε όλοι ενωμένοι και αλληλέγγυοι. 
Να είμαστε έτοιμοι να αντισταθούμε στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλουν. Πρέπει να ακυρώσουμε μέσα από αγώνες την καταστροφική κυβερνητική πολιτική διαμορφώνοντας συνθήκες ανατροπής. Η κυβέρνηση των προθύμων σχεδιάζει να ξεπουλήσει την Δ.Ε.Η. 
Η τρικομματική κυβέρνηση έχει παραδώσει την χώρα στους δανειστές-τοκογλύφους. Μόλις προχτές αποφάσισε 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο των αριθμό των ανέργων. 
Όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι αντιστεκόμαστε. 
Αύριο 1η Μάιου όλοι στην συγκέντρωση που διοργανώνει η ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 το πρωί. 
Είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε πίσω το χαμόγελο που μας έκλεψαν. 
Είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας, για να υπάρχει αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Νίκος Ντίνος
Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΠΑΣΥΠ ΔΕΗ.

Σχόλια