ΕΜΥ: Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα


Τη Μεγάλη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως και 5 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή...


Ηλιοφάνεια και περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε τη Μεγάλη Τρίτη, τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη, με το θερμόμετρο στα ηπειρωτικά να δείχνει ακόμα και τους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί εντάσεως έως και 4 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως και 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα βρίσκονται σε ενίσχυση αφού θα αγγίξουν τα 6 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες αραιές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά στα δυτικά θα πυκνώσουν, περιμένουμε σήμερα Σάββατο. Με καλές συνθήκες και άνοδο της θερμοκρασίας θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα καθώς το θερμόμετρο αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 11 έως 30 στη Νότια Ελλάδα, από 12 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 12 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο νότιοι ασθενείς.

Ηλιοφάνεια και ζέστη θα έχει το Σάββατο η Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, με ηλιοφάνεια και λίγες μόνο αραιές νεφώσεις κατά τις απογευματινές ώρες στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας με λίγες μόνο νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο αλλά και την Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, καθώς σε Μακεδονία και Θράκη θα φτάσει τους 28 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλία, την Εύβοια, τη Στερεά και την Πελοπόννησο ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» στους 29 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως και 4 μποφόρ ενώ στα πελάγη θα φτάσουν τα 5 μποφόρ.

Καλό και ζεστό Καιρό περιμένουμε στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ.

Σχόλια