Ένα τρις δολάρια μπορεί να αποφέρει η Διαστημική Πύλη της Καλαμάτας μέχρι το 2020


Τη δημιουργία «Κέντρου Διαστημικής Έρευνας και Υψηλής Τεχνολογίας» στην Καλαμάτα προανήγγειλε ο Δρ. Περικλής Παπαδόπουλος, καθηγητής Αεροδιαστημικής και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Λ-Sat Επιθεωρητής της NASA, ο οποίος παραβρέθηκε στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26  Απριλίου στην Τρίπολη...

 Όπως ανέφερε ο διακεκριμένος Μεσσήνιος στην καταγωγή επιστήμονας, η Καλαμάτα είναι λόγω της γεωγραφικής της θέσης ιδανική για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Διαστημικής Πύλης, ενώ το συγκεκριμένο project, συσχετιζόμενο και με τους στόχους της περιφέρειας Πελοποννήσου και τη στόχευση για την «Πελοπόννησο 2020»  θα μπορούσε να αποδώσει με αυτόν τον χρονικό ορίζοντα 1 τρις δολάρια. Προανήγγειλε δε, ότι τον προσεχή Ιούλιο θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο Γενικός Διευθυντής της NASA προκειμένου να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την ελληνική Κυβέρνηση.
Ο Δρ Παπαδόπουλος έκανε εκτενή παρουσίαση του πρώτου ελληνικού δορυφόρου , ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον διαστημικό τουρισμό, καινοτομία με εξαιρετικά υψηλές προσδοκίες για το προσεχές μέλλον. Τέλος, ο Dr Περικλής Παπαδόπουλος και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκαν να εργαστούν από κοινού, από αύριο κιόλας, προκειμένου μέσα σε ένα έτος να έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στον συγκεκριμένο καινοτομικό σχεδιασμό. Από την πλευρά του ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε τον επιφανή προσκεκλημένο της περιφέρειας Πελοποννήσου και δήλωσε ότι αυτές είναι οι καινοτομικές ιδέες που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον της χώρας και να την βγάλουν από την κρίση και όχι η χίμαιρα των συμβατικών μεγάλων επενδύσεων, που αφενός λόγω της διεθνούς ανισορροπίας είναι δύσκολο να προσεγγιστούν και αφετέρου θα αποδώσουν με μεγάλη καθυστέρηση στην πραγματική οικονομία, η οποία έχει αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη ανάγκη να ενισχυθεί.

Σχόλια