Για το περιστατικό στο στρατόπεδο Κορίνθου


Ανακοίνωση

Η Ν. Ε. Κορινθίας του ΚΚΕ με αφορμή τη χτεσινή απόπειρα αυτοκτονίας των δύο μεταναστών στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κορίνθου, εκφράζει για μια ακόμα φορά την αντίθεση της στις  απαράδεκτες συνθήκες κράτησης και διαβίωσης των μεταναστών. Το γεγονός αυτό, όπως και άλλα που ίσως δε βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είναι αποτέλεσμα των απαράδεκτων συνθηκών διαβίωσης, αλλά και της απόγνωσης που διακατέχει τους μετανάστες για την τύχη τους...

Η αντιμετώπιση των πολύ σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, δε λύνονται με την ακραία καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων, όπως επανειλημμένα έχει επιχειρηθεί στο στρατόπεδο.
Είναι φανερό ότι επιβάλλονται άμεσα μέτρα για την κάλυψη των αναγκών τους και μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών εγκλεισμού τους (διατροφή, ενδιαίτηση, χώροι υγιεινής, ιατρική φροντίδα κ.λ.π.), αλλά και άμεση χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για να μεταβούν στις χώρες που επιθυμούν ή τη χορήγηση ασύλου για όσους το δικαιούνται, καταστρατηγώντας στην πράξη τη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ και κάθε αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε.
Η Ν.Ε. Κορινθίας του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα του Νομού και της πόλης, να δυναμώσουν τη συμπαράστασή τους απέναντι στους μετανάστες, τονίζοντας ότι είναι τα θύματα των απροκάλυπτων επεμβάσεων και των εμφύλιων πολέμων που πυροδοτούν και επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστικές χώρες για τον έλεγχο των πρώτων υλών και των πηγών ενέργειας.

Κόρινθος 29 Μάρτη 2013

Σχόλια