Απολύσεις ή κούρεμα; Το νέο δίλημμα ΕΡΧΕΤΑΙ!

Απολύσεις στο δημόσιο τομέα ή κούρεμα; Αυτό θα είναι το επόμενο δίλημμα όπως όλα δείχνουν και ορισμένα όχι τυχαία δημοσιεύματα φανερώνουν δειλά δειλά.
του Στρατή Μαζίδη
stratis1Η κατάσταση στην Κύπρο οδηγείται σιγά σιγά σε ένα τέλος. Πολύ ίσως χειρότερο από το αρχικό αν αναλογιστεί κανείς τους πανηγυρισμούς του ΟΧΙ. Και τότε θα επιστρέψουμε στα δικά μας για να διαπιστώσουμε ότι κάποιοι υπολογισμοί δε μας βγήκαν, όπως πχ ο ενιαίος φόρος στα καύσιμα ή ο ΦΠΑ στην εστίαση.
Η τρόικα θα επανέλθει ούσα πάλι ανικανοποίητη και τότε με κάποιο μαγικό τρόπο θα τεθεί το δίλημμα...
Απολύσεις στο δημόσιο ή κούρεμα. Μόνο που η απόλυση εμπεριέχει κάτι το απόλυτο και απότομο ενώ το κουρεματάκι θα είναι τόσο δα. Μόλις λίγοι πόντοι. Και έτσι η αποσυντονισμένη από τα απανωτά χαστούκια ελληνική κοινωνία θα το αποδεχθεί αφού θα είναι “εφάπαξ”. Ύστερα λίγο πιο κάτω θα έρθει νέο κούρεμα. Λίγοι ακόμη πόντοι. Και λίγο λίγο δε θα μείνει τίποτε στο τέλος.
Έτσι δεν έγινε και με τα δώρα στο δημόσιο; Με ένα 30% περικοπές ξεκινήσαμε το Πάσχα του 2010, μετά φτάσαμε στο απλό επίδομα και σήμερα στο μηδέν.
Η σαλαμοποίηση με το δόγμα του ΣΟΚ αποδείχθησαν λίρα εκατό στην ελληνική περίπτωση.
Αφού λοιπόν μειώθηκαν στο 50% οι μισθοί, αφού έχασαν τις αξίες τους τα ακίνητα, αφού θα μπει χέρι στις καταθέσεις, τότε στο τέλος θα έρθουν και οι απολύσεις στο δημόσιο.
Όσο για τον ιδιωτικό τομέα. Αυτός δεν υπάρχει πια. Πέθανε.
Μόνη οδός να τα αποφύγουμε όλα αυτά είναι η ανατροπή. Αλλά από τη μια ο ελληνικός λαός έκανε την επιλογή του πέρυσι μη μπορώντας να ισχυριστεί πως δε γνώριζε και από την άλλη ακόμη αναμένουμε αυτή την εναλλακτική και με προοπτική ανατρεπτική πρόταση.
Άλλωστε όπως δείχνει και η φωτογραφία δεν υπάρχει μόνο η επιλογή των τόξων αλλά και η κίτρινη ένδειξη από κάτω.

freepen.gr

Σχόλια