37,5% το κούρεμα των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου


Στο 37,5% θα ανέλθει το «κούρεμα» στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλελεύθερου. Παράλληλα, δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας τα διατάγματα για να ξεκινήσει η διαδικασία της αναδιάρθρωσης του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου και η απορρόφηση της «καλής» Λαϊκής.

Στο μεταξύ, για πέντε ακόμα ημέρες παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στις τραπεζικές συναλλαγές στην Κύπρο, καθώς δημοσιεύθηκε νέο Διάταγμα με τροποποιήσεις στα...
μέτρα.


Αντιδράσεις για την ερευνητική επιτροπή

Λανθασμένη χαρακτηρίζει το ΑΚΕΛ την απόφαση της κυβέρνησης να διορίσει τριμελή ερευνητική επιτροπή, αντί ποινικών ανακριτών, για να διερευνήσει γεγονότα, αποφάσεις και συνθήκες που οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος. Ο βουλευτής του κόμματος Αριστος Δαμιανού εκτιμά ότι η απόφαση της κυβέρνησης δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας, αλλά και πιθανόν να αποδειχτεί αναποτελεσματική.

Αμφιβολίες ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη διερεύνηση και τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών για τη σημερινή οικονομική τραγωδία, εκφράζει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Λιλλήκας. Σε γραπτή δήλωση, ο κ. Λιλλήκας υπογραμμίζει ότι όλοι γνωρίζουν πως Ερευνητικές Επιτροπές αυτού του τύπου, «αποτελούν προπέτασμα καπνού» και καλεί το Γενικό Εισαγγελέα να προχωρήσει σε αυτεπάγγελτη ποινική έρευνα για όλες τις πτυχές της οικονομικής τραγωδίας, που βιώνουν σήμερα οι Κύπριοι πολίτες.

Σχόλια