Διαμαρτυρία στη ΔΕΗ Κορίνθου 29/3


Η πολύπλευρη κρίση στην οποία μας έχουν οδηγήσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις της τελευταίας τετραετίας βρίσκει μία από τις χειρότερες πτυχές στην περίπτωση της ΔΕΗ. Κι αυτό γιατί.
·         Το έκτακτο τέλος – έκτακτο για 3(!) τελικά  χρόνια- ακίνητης περιουσίας συνέβαλε καθοριστικά στη διακοπή ηλεκτροδότησης σε πάνω από 300.000 ελληνικά σπίτια.
·         Πάνω από 700.000 περιπτώσεις καθυστερούν συστηματικά την αποπληρωμή των λογαριασμών τους και κινδυνεύουν άμεσα με τη διακοπή της ηλεκτροδότησης...
        Το τέλος ακίνητης περιουσίας, παρότι είχε αποφασιστεί να εισπραχθεί μόνο για δύο χρόνια μέσω
των λογαριασμών της ΔΕΗ, θα εισπράττεται και για το 2013 μέσω των λογαριασμών επιτείνοντας ακόμη περισσότερο την οικονομική ασφυξία των νοικοκυριών.
       Η αύξηση των τιμολογίων κατά 20% κατά μέσο όρο από την αρχή του 2013 κάνει πιο ασφυκτική την κατάσταση με δεδομένη μάλιστα την αύξηση της τιμής του πετρελαίου που οδήγησε πολύ κόσμο να αυξήσει την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, για να ζεσταθεί.
       Σε αυτά προστίθεται η απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης του μνημονίου να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ και μάλιστα τις παραγωγικές της μονάδες στερώντας ουσιαστικά από τη χώρα μας τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τον οργανισμό για αναπτυξιακούς λόγους και δεσμεύοντας την οποιαδήποτε μελλοντική αντιμνημονιακή κυβέρνηση στη λογική της υποταγής στους ξένους ή ντόπιους νέους ιδιοκτήτες της.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
       Να σταματήσει άμεσα η ΔΕΗ τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος από τους ανθρώπους που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα υπέρογκα τιμολόγια. Κανένας συμπολίτης μας χωρίς ρεύμα το 2013.
     Να αρνηθεί η διοίκηση της ΔΕΗ να εισπράξει μέσω των λογαριασμών της το τέλος ανίκητης περιουσίας τόσο για το τρέχον έτος, όσο και για το επόμενο, γιατί αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, εκτός από την κοινωνική έκρηξη και στην ίδια την κατάρρευση του οργανισμού, εφόσον είναι αδύνατο να πληρωθούν αυτά τα ποσά από τους απλούς πολίτες.
      Να επανέλθουν τα τιμολόγια στις τιμές του 2012 για όλα τα νοικοκυριά και να επεκταθεί ο θεσμός του κοινωνικού τιμολογίου.
         Να σταματήσει κάθε προσπάθεια και σκέψη για το ξεπούλημα της ΔΕΗ.


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΤΙΣ 10΄ ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Σχόλια