Λέσχη ανάγνωσης Νεμέας – Εργαστήρι Λόγου


Λέσχη Ανάγνωσης Νεμέας- Εργαστήρι Λόγου σε συνεργασία με το δήμο Νεμέας.
Το «Εργαστήρι Λόγου» της Λέσχης Ανάγνωσης λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό στην πόλη μας, στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Παλιού Γυμνασίου (Μουσείο Οίνου).
Σκοπός και στόχος του «Εργαστηριού Λόγου» είναι να λειτουργήσει βοηθητικά και ενισχυτικά στην χρήση του προφορικού και του γραπτού λόγου των παιδιών, μέσα από την...
αφήγηση και τα λεκτικά παιχνίδια για τα μικρότερα παιδιά και μέσα από τη λογοτεχνία και την ενίσχυση της χρήσης του λόγου και της επικοινωνίας για τα μεγαλύτερα παιδιά.
Επίσης, προσδοκά να δημιουργήσει την αγάπη στα παιδιά για το διάβασμα και το βιβλίο με σκοπό την ψυχαγωγία αλλά και τη γνώση. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και λειτουργεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή.
Το πρόγραμμα είναι το εξής:
 Συναντήσεις κάθε ΤΡΙΤΗ
  • 5.00-6.00 μ.μ. Α’ ΚΑΙ Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (Α’ ΤΜΗΜΑ)
  • 6.00-7.00 μ.μ. Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
  • 7.00-8.00 μ.μ. Δ’ ΚΑΙ Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Συναντήσεις κάθε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  • 5.00-6.00 μ.μ. Α’ ΚΑΙ Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (Β΄ ΤΜΗΜΑ)
  • 6.00-7.00 μ.μ.  ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
  • 7.00-8.00 μ.μ. ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Το κόστος συμμετοχής για το Εργαστήρι λόγου είναι 10 € το μήνα για κάθε παιδί και απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού.
Οι συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης για τους Ενήλικες πραγματοποιούνται Παρασκευές μετά από συνεννόηση των μελών. Στο εργαστήρι συμμετέχουν ενήλικες πάνω από 18 με αγάπη για το βιβλίο και το διάβασμα.
Στόχος της Λέσχης είναι να ανακαλύπτει τα νέα του χώρου του βιβλίου, νέες εκδόσεις και να καλύπτει τα ενδιαφέροντα των μελών της Λέσχης Ανάγνωσης. Επίσης οργανώνει δράσεις φιλαναγνωσίας, όπως εκδηλώσεις,παρουσιάσεις βιβλίου κτλ.
Για κάθε διευκρίνιση και πληροφορία, Μαρία Παπανικολάου, email: m.papanikolaou@yahoo.gr»

Σχόλια