Δημ. Παπαδημούλης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλεί το κατεστημένο»



Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Παπαδημούλη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ

Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ (Αρ. Πρωτοσάλτε), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής :

Ενοχλεί το ενδεχόμενο η επόμενη κυβέρνηση να έχει κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ
Πριν από μία εβδομάδα ορισμένοι φανατικοί μας αντίπαλοι μας κατηγορούσαν ως φιλοτρομοκράτες, ακραίους, περίπου αναρχικούς, την ίδια στιγμή που από τα ίδια κέντρα, τις ίδιες γραφίδες εγκαλούμαστε ως συμβιβασμένοι με τους Αμερικάνους ή ότι δήθεν συμπλέουμε με το Δ.Ν.Τ. Κοινός παρανομαστής αυτής της πολεμικής είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλεί το κατεστημένο και κυρίως αυτό που ενοχλεί, είναι το ενδεχόμενο η επόμενη κυβέρνηση να έχει κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ . Αυτό μας υποχρεώνει κι εμάς να είμαστε ολοένα και πιο πειστικοί, ολοένα και πιο συγκεκριμένοι...


Συλλογικά θα αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα του ταξιδιού και συλλογικά θα προχωρήσουμε
Όσα λέει ο Αλ.Τσίπρας και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό εκφράζουν τις συλλογικές μας θέσεις και στηρίζονται στο πρόγραμμά μας. Να είναι βέβαιοι όσοι ενδιαφέρονται για την υγεία της εσωκομματικής μας δημοκρατίας ότι και συλλογικά θα αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα του ταξιδιού του προέδρου μας στις Η.Π.Α και συλλογικά θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματά μας. Όλη αυτή η επιθετική κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, και από μερίδα του Τύπου, μας δείχνει ότι πάμε καλά, είμαστε σε καλό δρόμο. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν: το πρώτο, να ολοκληρώσουμε έγκαιρα, πολύ πριν τις επόμενες εκλογές, το κυβερνητικό μας πρόγραμμα , το δεύτερο, να προχωρήσουμε πριν το καλοκαίρι στο ιδρυτικό μας συνέδριο και τέλος, να ενισχύσουμε τη συλλογική μας εικόνα, αποφεύγοντας «πεπονόφλουδες», τις οποίες προσπαθούν συχνά, ακόμη και με άθλια μοντάζ, να αξιοποιήσουν επικοινωνιακά οι αντίπαλοί μας.

Οι αγρότες θέλουν να έχουν τον κόσμο με το μέρος τους
Πάρα πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια , διότι το αγροτικό εισόδημα έχει υποστεί τεράστια μείωση τα τελευταία χρόνια, την ώρα που άλλες ευρωπαϊκές χώρες το αύξησαν, ενώ έχουμε επίσης τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής. Εμείς στηρίζουμε τα αιτήματά τους, δεν επιδιώκουμε να «καπελώσουμε» τον αγώνα τους και είμαστε βέβαιοι ότι οι αγρότες επιλέγουν εκείνες τις μορφές προβολής και διεκδίκησης των αιτημάτων τους, που δεν θα προκαλέσουν αντιπαραθέσεις με άλλες κοινωνικές κατηγορίες, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Στη συνάντηση μάλιστα που είχε ο Αλ.Τσίπρας μαζί τους, διαπίστωσε ότι τους απασχολεί και τους ίδιους να έχουν τον κόσμο με το μέρος τους.

Ακύρωση του Μνημονίου-επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης
Σε περίπτωση που ο λαός μας δώσει την εντολή να σχηματίσουμε κυβέρνηση, όποτε κι αν γίνουν εκλογές, θα ακυρώσουμε το καταστροφικό Μνημόνιο, θα το αντικαταστήσουμε με ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, ανάπτυξης και ανόρθωσης και θα επαναδιαπραγματευτούμε τη δανειακή σύμβαση γιατί απαιτείται ένα επιπλέον «κούρεμα» του χρέους για να καταστεί βιώσιμο. Μας ενδιαφέρει να σταματήσει η ύφεση που παράγει η πολιτική του Μνημονίου.

Για τη χθεσινή δήλωση του γραμματέα της ΔΗΜ.ΑΡ.
Με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του γραμματέα της ΔΗΜ.ΑΡ κ. Λυκούδη, είναι φανερό ότι στη ΔΗΜ.ΑΡ υπάρχει ένας προβληματισμός . Είναι παράδοξο και ενοχλητικό οι χθεσινοί μας σύντροφοι να νιώθουν πιο κοντά στον κ. Σαμαρά και την πολιτική της ΝΔ, παρά στον ΣΥΡΙΖΑ.Είναι σημάδι ωστόσο μιας κινητικότητας. Θα προτιμούσαμε πάντως πράξεις κι όχι δηλώσεις.

Σχόλια