«Ελλήνων Πρωτοβουλία»


Tο όνομα του νέου σχήματος από τους πρώην ΑΝΕΛ

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού στο χώρο της Κεντροδεξιάς, με «αντιμνημονιακή κατεύθυνση», έκαναν τα προερχόμενα από τη ΝΔ στελέχη που αποχώρησαν, πρόσφατα, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ιδρύοντας σωματείο –forum ιδεών, υπό την επωνυμία «Ελλήνων Πρωτοβουλία».

Προσωρινός πρόεδρος του σωματείου, όπως αναφέρεται στο καταστατικό του, που κατατέθηκε την Τρίτη στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, ορίστηκε ο πρώην βουλευτής και νομάρχης...
Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρης Σταμάτης, ενώ μεταξύ των 21 ιδρυτικών μελών του νέου φορέα είναι ο πρώην βουλευτής Βοιωτίας και μέχρι πρότινος γραμματέας των ΑΝΕΛ κ. Μιχάλης Γιαννάκης.

Συμμετοχή στην «Ελλήνων Πρωτοβουλία» αναμένεται, κατά πληροφορίες, να δηλώσουν το προσεχές διάστημα και οι πρώην βουλευτές κύριοι Γιάννης Μανώλης και Χρήστος Ζώης, που διαχώρισαν τη θέση τους από το κόμμα του κ. Πάνου Καμμένου, ενώ είναι πολύ πιθανό να αποκτήσει πολύ σύντομα κοινοβουλευτική εκπροσώπηση με τους εκλεγμένους βουλευτές, υπό την σημαία των ΑΝΕΛ, κυρίους Κώστα Μαρκόπουλο και Γιάννη Κουράκο και, ενδεχομένως, τον διαγραμμένο από τη ΝΔ κ. Νίκο Σταυρογιάννη.

Το καταστατικό του σωματείου, που αποτελεί πρόπλασμα για τη δημιουργία του νέου πολιτικού σχήματος, συνυπογράφουν οι Ν. Δαναλάτος, καθηγητής Πανεπιστημίου, Σ. Τζούμας, επικοινωνιολόγος, Γ. Βαμβούκας, καθηγητής ΑΣΟΕ, Σ. Μακρίδης λέκτορας Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, Π. Αλεξανδράκης πρόεδρος ΑΜΕΑ Λακωνίας, Β. Κουντουριώτη, φοιτήτρια, Αικ. Ζαγκανά, δικηγόρος, Ευ. Σουφλέρης, γεν. διευθυντής ΠΑΕ Πανιώνιος, Ν. Βασιλειάδης, Δ. Δεληγιάννης, μηχανικός, Δ. Μακρυνικόλας, διπλωμάτης, Κ. Αργυρού, πρώην διευθυντής υπ. Εσωτερικών, Όλ. Ζαφειρίου, κτηνοτρόφος, Ελ. Πανταζή, γενική διευθύντρια ενδοκρινολογίας Νοσοκομείου Αλεξάνδρα.

Στόχος των ιδρυτικών στελεχών της «Πρωτοβουλίας», είναι να εκφράσουν τους πολίτες που κινούνται στο χώρο της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς και να γίνουν η «δεξαμενή» υποδοχής των απογοητευμένων από τη «μνημονιακή στροφή της ηγεσίας τους ψηφοφόρων της ΝΔ, όπως και όσων ακολούθησαν τους ΑΝΕΛ αλλά διαφωνούν με την  εν γένει τακτική του κ. Καμμένου και, ειδικότερα με το φλερτ προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

protothema.gr

Σχόλια