Πως μπορείτε Έλληνες βουλευτές; του Αρ. Καλλή


Πως μπορείτε Έλληνες Βουλευτές να έχετε ακόμη προνόμια, μισθό, σύνταξη, αφορολόγητο εισόδημα ΕΝΩ τα παιδιά της Ελλάδας κρυώνουν, λιποθυμούν, μεταναστεύουν, απολύονται, ΕΝΩ οι γέροντες γονείς μας δεν έχουν φάρμακα, θέρμανση, επαρκή σίτιση. Πως μπορείτε να τιμωρείτε τους πολύτεκνους σε μια χώρα που μειώνονται οι γεννήσεις; Πως μπορείτε να ξεπουλάτε τη δημόσια περιουσία που γι’ αυτή στερήθηκαν γενεές επί...
γενεών για να υπάρχει;
 Πως κοιμάσθε ήσυχοι τα βράδια; Δεν σας πνίγει το αίμα από τις 3500 αυτοκτονίες; Που οδηγείτε το 1,5εκ ανέργους, του άστεγους έως τα χθες νοικοκύρηδες; Που είναι η δημοκρατία; Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να εκχωρήσετε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα; Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να υπογράψετε μνημόνια υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών που τώρα γεννιούνται, που τώρα ονειρεύονται, που τώρα εσείς αιχμάλωτα τα σέρνεται στην αγχόνη των δημίων του διεθνούς τραπεζικού συστήματος; 
Βάλατε φόρους στα σπίτια που με αίμα χτίστηκαν και στερήσεις και νιάτα χαμένα, θυσιασμένα. Κόψατε συντάξεις ανθρώπων που έδωσαν μάχη για να αναστήσουν μία Ελλάδα κατεστραμμένη από τον πόλεμο και τον εμφύλιο. Διαλύσατε την τοπική αυτοδιοίκηση (τον τελευταίο πνεύμονα δημοκρατίας) κλίνοντας σχολεία, αστυνομικά τμήματα, δημόσιες υπηρεσίες. Τώρα, κάθεστε στις καρέκλες σας και αποφασίζετε για το “καλό” μας χωρίς εμάς. 
ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ δεν θέλουμε μια Ελλάδα χωρίς τους Έλληνες,  ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ δε θέλουμε μία Ελλάδα συσσιτίων, αυτοκτονιών, μετανάστευσης, εξαθλιωμένων και αγράμματων Ελλήνων,  ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ δεν θέλουμε μία Ελλάδα της δεκαετίας του ‘50, δεν θέλουμε μία Ελλάδα των νοσταλγών της δικτατορίας, του ναζισμού, του απολυταρχισμού και της βίας. 
ΘΕΛΟΥΜΕ μια Ελλάδα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ της παιδείας, των ίσων ευκαιριών. Μια Ελλάδα που να ανήκει πραγματικά στους Έλληνες οπουδήποτε και αν ανήκουν, οποιαδήποτε ιδεολογία και αν έχουν. Μια Ελλάδα που να πάψει να πληγώνει, που να πάψει να σκοτώνει τα δικά της παιδιά. Μια Ελλάδα από τον Όμηρο έως το Σολωμό και τον Καβάφη, από το Σεφέρη έως τον Ελύτη και το Ρίτσο μια Ελλάδα περήφανη και όχι πόρνη στους διαδρόμους του Γερμανικού κοινοβουλίου.

Α. Γ. Καλλής
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας

Υ.Γ.
Αφιερωμένο ακόμη και σε εκείνους που ενώ ψήφισαν ενάντια στα μνημόνια, εξακολουθούν να απολαμβάνουν όλα τα προνόμια της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας.

Σχόλια