Τσίπρας: Η κυβέρνηση δέχεται εντολές από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών


Την ματαίωση των μέτρων που προωθεί προς ψήφιση η κυβέρνηση ενόψει του νέου πακέτου στήριξης ζητάει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «Αυτό που προέχει είναι να ακυρωθούν τα μέτρα. Δεν μοιάζει με τίποτα από όσα έχουν γίνει ως τώρα. Τα μέτρα πρέπει να ακυρωθούν με κάθε θυσία». Σε ερώτηση για το αν θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογές μετά τις νέες εξελίξεις, ο κύριος Τσίπρας απαντάει ότι «προέχει να ακυρωθούν τα μέτρα και στη συνέχεια θα δούμε», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για κάθε πιθανή...
εξέλιξη στο πολιτικό πεδίο.

Σχολιάζοντας την κυβέρνηση και την πολιτική που ακολουθεί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλάει για «κυβέρνηση παραδομένη, που δέχεται απευθείας εντολές από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών». Όπως επισημαίνει μάλιστα για τους κυβερνητικούς εταίρους για το θέμα των εργασιακών μέτρων, «έχουν συμφωνήσει με το δεύτερο μνημόνιο». Όπως αναφέρει ενισχύοντας παλαιότερη δήλωση του κόμματός του, πρέπει να γίνει άμεσα εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο και μάλιστα μέσα στην εβδομάδα.

Ο κύριος Τσίπρας δεν αποκλείει την έναρξη συνομιλιών με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετεκλογικά, παρά την κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ για τα εργασιακά, λέγοντας ότι για να υπάρξει επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στο «αντιμνημονιακό στρατόπεδο», βασική προϋπόθεση είναι η καταψήφιση των μέτρων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να υπάρξει τοποθέτηση από τον Αντώνη Σαμαρά για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ καθώς, όπως λέει, «η υπόθεση της λίστας είναι μια αισχρή κοροϊδία σε έναν λαό που ματώνει για να βγάλει πέρα τη ζωή του».

Σε ότι αφορά ενδεχόμενο συζητήσεων με τη γερμανίδα καγκελάριο, μετά από δήλωσή του ότι θα καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τη Μέρκελ, ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι δεν θα είχε πρόβλημα να κουβεντιάσει με κανέναν. Θεωρεί μάλιστα ότι θα πρέπει να εξηγήσουμε ως χώρα «το γιατί μία εμπλοκή στο ελληνικό ζήτημα είναι πρόβλημα τόσο για την Ευρώπη όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Κλείνοντας τη συνέντευξή του δεν παραλείπει να μιλήσει και για τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι «σχετίζεται με συμμάχους σε καίρια πόστα και όταν θα τους ξεσκεπάσουμε δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν», δίνοντας συνέχεια στην έντονη κόντρα που έχει δημιουργηθεί κατά καιρούς μεταξύ των δύο κομμάτων.

newsbeast.gr

Σχόλια