Σαμαράς στους New York Times: "Κάνω την πιο σκληρή δουλειά"


Ξέρετε κανέναν που θα μπορούσε να είναι ευτυχισμένος, με το να είναι πρωθυπουργός στην Ελλάδα, διερωτήθηκε ο κ. Σαμαράς σε συνέντευξη του στους New York Times και πρόσθεσε: "Κάνω την πιο σκληρή δουλειά στον κόσμο. Είναι σκέτο...
βάσανο"!
Ο πρωθυπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους εταίρους μας:

«Αλλάζουμε, αλλά την ίδια στιγμή οφείλετε να μας βοηθήσετε», προσθέτοντας πως ένα εναλλακτικό σενάριο, θα μπορούσε να είναι «το τέλος της Ελλάδας».

Τόνισε ωστόσο, πως «δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από το ευρώ.Υπάρχει ελπίδα, είναι η μόνη που μπορώ να προσφέρω».
Ερωτηθείς για το αν κατανοεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι "όλοι στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν δυσκολίες" και πρόσθεσε ότι, αν και ο ίδιος δεν αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα "κατανοεί κάθε δευτερόλεπτο τον πόνο των Ελλήνων πολιτών".
Απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες τόνισε ότι θα πρέπει να διατηρήσουν την πίστη τους, τόνισε ότι υπάρχει ελπίδα και ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες.
Σχολιάζοντας τα επεισόδια και τις διαδηλώσεις της Τετάρτης, είπε:

«Πρόκειται για ένα προϊόν της μεγάλης κρίσης και της μεγάλης ύφεσης που διέρχεται η χώρα», προσθέτοντας όλο νόημα, πως «αποτελούν καμπανάκι για τους εταίρους. Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει στην Ελλάδα και στην Ισπανία και αύριο σε άλλες χώρες, πρέπει να διασφαλίσουν ότι δεν θα ενταθεί».

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, είπε:

«Οι μη νόμιμοι μετανάστες έχουν καταλάβει την Αθήνα, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, αλλά και αύξηση της εγκληματικότητας».

Τέλος, μιλώντας για τη Χρυσή Αυγή, τη χαρακτήρισε «φούσκα που θα σπάσει», τονίζοντας πως δεν χρειάζεται το ακροδεξιό κόμμα να τεθεί εκτός νόμου:

«Πιστεύω ότι η δημοκρατία είναι τόσο ισχυρή που δεν χρειάζεται να ληφθούν ακραία μέτρα».

Star.gr

Σχόλια