Η Credit Agricole "ξεφορτώνεται" την Εμπορική ακόμα και με 1 ευρώ!


Στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης της Εμπορικής Τράπεζας από την Credit Agricole σε μια εκ των Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα. 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Credit Agricole Ζαν Πολ Σίφλ σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο RTL τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις για την πώληση της Εμπορικής είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία στο προσεχές διάστημα.

«Βρισκόμαστε σε πολύ προχωρημένο στάδιο στις ομιλίες με τους αγοραστές που έχουν...
υποβάλει ολοκληρωμένες προσφορές», είπε ο Σίφλ, προσθέτοντας πως η τιμή πώλησης θα μπορούσε να είναι το συμβολικό ποσό του 1 ευρώ ανάλογα με το ύψος κεφαλαιακής ενίσχυσης της τράπεζας από την Credit Agricole.

Ερωτηθείς για το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Credit Agricole τόνισε πως αυτό θα γίνει σε μερικές εβδομάδες.  

Αν και νομικά η χρονική περίοδος ισχύος των εξασφαλίσεων που δόθηκαν προς την Credit Agricole από τις ελληνικές τράπεζες εκπνέει στις 30 Σεπτεμβρίου πηγές προσκείμενες στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ξεκαθαρίζουν πως μια μικρή παράταση δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα καθώς ο γαλλικός όμιλος θα καλύψει τα 2 δισ. ευρώ του χρηματοδοτικού κενού της Εμπορικής.

Πάντως, είναι πλέον ξεκάθαρο πως η Credit Agricole δεν θέλει να προβεί σε ανακοινώσεις πριν ξεκαθαρίσει η συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, που είναι απαραίτητη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια