Εκδήλωση για τον μαθητικό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας στην Τρίπολη


Το Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012, πρόκειται να γίνει στην Τρίπολη, η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, για την απονομή των βραβείων του 2ου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου και Πανός 21), στην Τρίπολη. Στην εκδήλωση, θα παρουσιαστούν οι εργασίες και θα απονεμηθούν τα βραβεία επίδοσης και συμμετοχής, στις ομάδες μαθητών των σχολείων της Αρκαδίας, που συμμετείχαν...

στον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας, ο οποίος και αθλοθετήθηκε, αλλά και διοργανώθηκε απ' τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Τον διαγωνισμό, στήριξε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας και το ΚΕΣΥΠ Αρκαδίας, στο πλαίσιο προσπάθειας για ενημέρωση της μαθητικής κοινότητας όσον αφορά την έννοια και την αξία της επιχειρηματικής δράσης. 
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ξεκινήσει στις 6,30 το απόγευμα του Σαββάτου, με χαιρετισμούς. Θα ακολουθήσουν οι παρουσιάσεις των σχολικών εργασιών και εν' συνεχεία, θα ακολουθήσει η βράβευση των ομάδων και η απονομή της τιμητικής πλακέτας στους υπευθύνους εκπαιδευτικούς.
 Θυμίζουμε, ότι, το 3ο βραβείο πήρε το ΕΠΑΛ Άστρους (''Παναρκαδική Ευωχία''), το 2ο, το Γυμνάσιο Λεβιδίου (''Επιχειρώντας'') και το 1ο βραβείο, το 1ο Λύκειο της Τρίπολης (''Επιχείρησέ το''). Αξίζει να τονιστεί, ότι τα χρηματικά έπαθλα απ' τον 1ο διαγωνισμό, πήγαν για δράσεις κοινωνικής ευθύνης και για αγορά χρήσιμου σχολικού εξοπλισμού και δεν δαπανήθηκαν σε δράσεις άσχετες με την εκπαίδευση. Με αφορμή την εκδήλωση του Σαββάτου, οι υπεύθυνοι της δράσης, παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι, σχετική συνέντευξη Τύπου. Μίλησαν για τον διαγωνισμό και την αξία του, ο κ. Μπουντρούκας (πρόεδρος δ.σ. Επιμελητηρίου Αρκαδίας), ο κ. Χαριτωνίδης (προιστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) και η κ. Δημητρέλη (υπεύθυνη ΚΕΣΥΠ Αρκαδίας).

Σχόλια