Χιλιάδες διαδηλωτές ενάντια στα νέα μέτρα 26/9


Περίπου 100.000 χιλιάδες άτομα έδωσαν το «παρών» στο Σύνταγμα προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την πολιτική που ασκείται στη χώρα μας.

Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας πλημμύρισαν από κόσμο που φώναξαν «όχι στα νέα μέτρα».

Ωστόσο, το ειρηνικό συλλαλητήριο...
αμαύρωσαν για άλλη μία φορά ομάδες κουκουλοφόρων, οι οποίοι μετέτρεψαν το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους σε πεδίο μάχης. Το σκηνικό «έντυσαν» βόμβες μολότοφ, πέτρες, χημικά, φωτιές, προσαγωγές, συλλήψεις και τραυματισμοί...

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος όταν εμφανίστηκαν στην πορεία κουκουλοφόροι.

Μέσα σε λίγα λεπτά οι κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Από τις μολότοφ που πέταξαν οι κουκουλοφόροι πήραν φωτιά δέντρα στον Εθνικό Κήπο.

Επί τόπου έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής που κατάφερε να σβήσει τη φωτιά.

Γύρω στις 15:00 τα πνεύματα στο σημείο ηρέμησαν και οι διαδηλωτές επέστρεψαν στην πλατεία. Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην Λ. Συγγρού, όπου οι κουκουλοφόροι έκαιγαν ότι έβρισκαν στο πέρασμά τους.

Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι κινήθηκαν προς τα Εξάρχεια, όπου ξέσπασε πετροπόλεμος εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Προσαγωγές και τραυματισμοί

Πάνω από 110 προσαγωγές και 20 συλλήψεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο συλλαλητήριο.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οχτώ αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

«Η σημερινή συγκέντρωση... ορόσημο για τη νίκη απέναντι στην Τρόικα»

Απών από τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ είναι ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος, που βρίσκεται στη Μαδρίτη για την πανευρωπαϊκή συνάντηση Συνδικάτων.

Στο Πεδίο του Άρεως βρέθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, που από εκεί έφυγε και πήγε προς το Μουσείο, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

"Η σημερινή συγκέντρωση είναι ορόσημο για τη νίκη απέναντι στην τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Σε αστυνομικό κλοιό το Σύνταγμα

Η αστυνομία είχε έντονη παρουσία παντού με ΜΑΤ, κλούβες και κιγκλιδώματα στο Σύνταγμα ενώ είχε κλείσει και τον Εθνικό Κήπο.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί, των ΜΑΤ, της Ασφάλειας αλλά και μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ αποτέλεσαν το πλάνο του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ για την περιφρούρηση του κέντρου κατά τη διάρκεια των σημερινών διαδηλώσεων.

Οι εντολές που είχαν δοθεί από το αρχηγείο στους αστυνομικούς ήταν σαφείς. Να κινούνται διακριτικά προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν θερμά επεισόδια και να παρεμβαίνουν μόνο αν κριθεί σκόπιμο.

Σε επιφυλακή, ήταν και ο ΑΙΑΣ, το όχημα ρίψης νερού.

Φέρετρο στο Υπουργείο Πολιτισμού

Διαδηλωτές σε ένδειξη διαμαρτυρίας έστησαν έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού φέρετρο το οποίο έχει κολλημένο πάνω του ένα χαρτί που γράφει "Πολιτισμός".

newsbomb.gr

Σχόλια